Lisede akran zorbalığı: ‘Çok güzel saçların varmış’ diye dövdü

Kocaeli'nin Derince ilçesindeki lisede bir kız öğrenci, tartıştığı sınıf arkadaşı tarafından ''Çok güzel saçların varmış senin'' denilerek tekme tokat dövüldü. Valilik, olayla ilgili adli ve idari işlem başlatıldığını duyurdu.

Gündem 22 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Derince Zehra Emine Öçgüder Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 9’uncu sınıf öğrencisi oldukları öğrenilen gençler arasında tartışma çıktı. 

Tartışma esnasında B.G isimli öğrenci, arkadaşı E.T’ye saldırdı. B.G., saçını çekip yere yatırdığı E.T’ye dizi ile vurdu.

E.T., arkadaşına baktığı sırada B.G., “Saçın çok güzelmiş” dedikten sonra genç kıza tokat ve tekme attı.

O anlar sınıftaki başka bir öğrenci tarafından kayda alındı. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Soruşturma başlatıldı

Kocaeli’nin Derince ilçesindeki bir lisede kız öğrencinin, sınıf arkadaşları tarafından akran zorbalığına uğraması ve darbedilmesiyle ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

İlçedeki bir lisede eğitim gören kız öğrencinin sınıf arkadaşları tarafından darbedilmesine ilişkin görüntüler üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü harekete geçti.

Müdürlük tarafından konuyla ilgili idari soruşturma başlatılırken, olaya karışan 3 öğrencinin Derince Emniyet Müdürlüğünde ifadelerinin alındığı öğrenildi.

Akran zorbalığı nedir?

9’uncu sınıftaki kız öğrenciler arasında, henüz bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Öğrencilerden biri tartışma sırasında, sınıf arkadaşını yere düşürüp, diziyle vurduktan sonra kafasına önce tekme ardından da “Çok güzel saçların varmış senin.” diyerek tokat attı.

Dövülen öğrenci ise ağladı. O anlar sınıfta bulunan başka bir öğrenci tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.

Olayın sosyal medyada paylaşılmasının ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetimi inceleme başlattı.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, okulda yaşanan olayla ilgili adli ve idari işlem başlatıldığını belirterek ”Fail polis ekipleri tarafından alınmıştır. İlim irfan yuvalarımız olan eğitim kurumlarında bu tür şiddet olaylarının meydana gelmesi kabul edilemez” dedi.

Profesör Selçuk Şirin: Her iki gençten biri akran zorbalığına uğruyor Profesör Selçuk Şirin: Her iki gençten biri akran zorbalığına uğruyor 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.