Lisedeki sabıkalı güvenlikçiden taciz: Fiziğin çok güzel, tayt giy

İstanbul'daki bir lisede güvenlik görevlisi olarak çalışan H.K. okulda onlarca öğrenciyi taciz etti. 12 suç kaydı bulunan H.K. güvenlik kulübesinde kız öğrencilerin ellerini kelepçeledi. Davanın son duruşması 19 Eylül’de görülecek.

Gündem 15 Eylül 2024
Sabıkalı güvenlik yargılanıyor.

Sabıka dosyası kabarık olan H.K. 12 suç kaydı olmasına rağmen İstanbul Avcılar’daki bir lisede güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başladı. Milliyet’in haberine göre H.K., okulda da suç işlemeye devam ederek onlarca öğrenciyi taciz etti.

Bir kız öğrenciye “Senin gözlerin çok güzel, fiziğin çok güzel, tayt giy” diyen, kız öğrencilerin fotoğraflarını telefonuna ekran görüntüsü yapıp “sevgilim” diye tanıtan H.K. güvenlik kulübesinde kız öğrencilerin ellerini bile kelepçeledi.

Yaklaşık iki yıl önceki tacizler beş kız öğrenci ve ailelerinin şikayetiyle yargıya taşındı. H.K. hakkında “çocuğa karşı cinsel taciz” ile “kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma” suçlamalarıyla davalar sürerken mağdur öğrenci sayısının 30’u aştığı iddia ediliyor.

Eşini taciz edenin işyerini bastı; dayak yedi, bıçaklandıEşini taciz edenin işyerini bastı; dayak yedi, bıçaklandı

H.K.’nın hem 12 sabıka kaydı bulunması hem de güvenlik belgesine sahip olmamasına rağmen okulda nasıl çalıştığı da soru işareti. Soruşturmada yer alan bilgilere göre Okul Aile Birliği tarafından hizmetli kadrosundan işe başlayan H.K. daha sonra okul girişindeki kulübede güvenlik görevlisi gibi çalıştı. Öğrencilere göre güvenlik yeleği, copu ve kelepçesi de vardı. Okul ise bunları yalanlayıp H.K.’nın sadece danışmada görevli olduğunu savunuyor.

Davayla ilgili bilgi veren mağdur avukatı Merve Poyraz Özcan H.K.’nin tutuklanmadığını vurgulayarak “Her mağdur çocuğa karşı cinsel taciz ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçu sübut bulduğundan tutukluluk tedbirinin uygulanması gerekirdi. Ancak bunun yerine adli kontrole hükmedildi. Sanığın adli kontrol hükümlerini ihlal etmesine rağmen tutuklanmaması hukuka aykırı. Son duruşması perşembe günü yapılacak” dedi.

Olayda okul müdürünün de ihmali olduğunu aktaran Poyraz “Temizlik görevlisi olsa dahi adli sicil kaydı incelenmeliydi. 12 suç kaydı var. Müdür de herhangi bir disiplin cezası almadı. Okula zaman aşımı nedeniyle bir ceza verilmedi. Kızlar şimdi 12. sınıfta, karar gecikirse mezun olacaklar” diye konuştu.

Sorgusunda özel güvenlik belgesine sahip olmadığını kabul eden H.K. “Tamamen iyi niyetimden kaynaklandı. Dışarı salmadığım için çocuklar bana suç atmış olabilir” diyerek kendini savundu.

Öğrencilerin iddialarına göre H.K.’nın okulda birçok taciz girişimi oldu. Okuldaki olaylardan bazıları şunlar:

Öğrencilerin fotoğraflarını ekran görüntüsü yapıp sevgilim diye tanıttı.

Öğrencilere harçlık vermeye çalıştı.

Öğrencileri dışarıda pizza yemeğe çağırdı.

Öğrenciye ‘Senin gözlerin çok güzel, fiziğin çok güzel, tayt giy’ dedi.

Birden fazla öğrenciyi farklı zamanlarda kulübede kelepçeledi.

Öğrencilerin şikayetinden sonra okul çevresinde gözükmeye devam etti. Motoruyla yanından geçtiği kıza ‘Naber tatlı kız” dedi.

Kılıçdaroğlu'nu yine yakın ekibi yaktı: Sosyal medyacısı resmi hesaptan bir kadını taciz ettiKılıçdaroğlu’nu yine yakın ekibi yaktı: Sosyal medyacısı resmi hesaptan bir kadını taciz etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.