Maden ocağında göçük: İki madenci 11 saat sonra kurtarıldı

Zonguldak'ta bir kömür ocağında göçük meydana geldi. Göçüğün diğer tarafında mahsur kalan iki madenci 11 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.

Gündem 22 Ocak 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
ZONGULDAK'IN KILIMLI ILCESINDE TURNALI MADENCILIK'IN CALISTIRDIGI OZEL MADEN OCAGINDA GOCUK MEYDANA GELDI. 2 MADENCI GOCUGUN YOLU KAPATMASIYLA MAHSUR KALDI. MADENCILER 11 SAAT SUREN CALISMA ILE KURTARILDI. FOTOGRAF-ALI SENCER ARSLAN-ZONGULDAK-DHA

Uzun süren bekleyiş son buldu. Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Gelik beldesindeki Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait bir maden ocağında göçük meydana geldi. Turnalı Madencilik’in işlettiği ocakta çalışan işçilerin çalıştığı bölgeden uzak mesafede meydana gelen göçükte enkaz altında kimse kalmadı, yürüyüş yolu taş, toprak ve kömürle kapandı. Göçüğün diğer tarafında kalan madenciler 26 yaşındaki Furkan Bahar ve 33 yaşındaki Anıl Açıcı ocak içinde haberleşme için kullanılan diafonla yeryüzündeki santrale göçük nedeniyle yüzeye ulaşamadıklarını ve iyi olduklarını bildirdi, yardım istedi. Diğer maden işçileri da arkadaşlarını kurtarmak için çalışma başlattı.

Zonguldak’ta meydana gelen maden kazasında iki madenci 11 saat boyunca göçükte mahsur kaldı.

Yetkililere geç haber verildi

Ocak yetkililerinin akşam saatlerinde yaptığı ihbarla maden ocağına Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekibi ile AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Maden göçüğünde 11 saat mahsur kalan iki madenci kurtarıldı.

Aileleriyle iletişim kuruldu

Mahsur kalan işçiler diafonla ailelerle iletişim kurup endişelenmemelerini ve iyi olduklarını söyledi. Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu da bölgede inceleme yaptı. İşçiler yaklaşık 11 saat süren çalışma sonucunda yolu kapatan göçüğün temizlenmesiyle yüzeye çıkarıldı. Ocak başında bekleyen sağlık ekibince ilk kontrolleri yapılan Bahar ve Açıcı ambulansla tedbir amaçlı Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Krom madeninde göçük: İki madenci öldü, biri kayıpKrom madeninde göçük: İki madenci öldü, biri kayıp

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.