Maganda kurşunu düğünü kana buladı

Giresun'un Eynesil ilçesinde bir açık hava düğününde tabancayla rastgele havaya ateş açıldı. Kurşunların hedefi olan iki kişi hayatını kaybetti.

Gündem 11 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Hüseyin Ölçücü (sağda ), Bilal Yetim (solda)

Her yıl aynı şey defalarca kez yaşanıyor. Bir “maganda” güya sevinmek için tabancasını çıkarıp havaya ateş ediyor. Namludan çıkan mermi bazen doğrudan bazen de serbest düşüşte birine denk geliyor. Kurşunun isabet ettiği insanlar yaralanıyor ya da ölüyor. Bireysel silahlanmanın artması, ruhsatsız silah taşıma cezasının düşük olması da bu olayları daha sık duymamıza sebep oluyor. Silahlar çok yüksek oranda ruhsatsız olduğu için cinayet failleri de bulunamıyor. Bazen de kutlama, düğün, sünnet gibi törenlerdeki olaylar akrabalık bağından dolayı örtbas ediliyor.

11 aylık bebek maganda kurşunu sonucu yaşamını yitirmişti: 5 kişi tutuklandı11 aylık bebek maganda kurşunu sonucu yaşamını yitirmişti: 5 kişi tutuklandı

Giresun’un Eynesil ilçesinde bağlı Ören beldesinin Kıran Mahallesi’nde dün saat 19.30 sıralarında açık havada düzenlenen düğün de maganda kurşunuyla kana bulandı.

Düğünde kimliği belirsiz kişilerce tabancayla havaya rastgele ateş edildi. Mermilerin isabet ettiği 58 yaşındaki Hüseyin Ölçücü ile 62 yaşındaki Bilal Yetim ağır yaralandı. Yaralılar davetliler tarafından Eynesil Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Ameliyata alınan yaralılardan Hüseyin Ölçücü doktorların tüm çabasına rağmen hayatını kaybetti. Aynı hastanede tedaviye alınan, daha sonra Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne sevk edilen Bilal Yetim de geçen beş saatin ardından hayatını kaybetti.

Olay sorasında jandarma tarafından yapılan inceleme sonunda 65 yaşındaki şüpheli Muhterem D. yakalanarak gözaltına alınırken, Eynesil İlçe Jandarma Komutanlığı’nda sorgusunun devam ettiği bildirildi.

Makas atıp kazaya sebep olan maganda çaptığı araçtaki yolcuyu vurduMakas atıp kazaya sebep olan maganda çaptığı araçtaki yolcuyu vurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.