Eşini öldürdüğü için 21 yıldır hapisteydi, çıktı ve bir kadını daha katletti

Giresun'da türkü evi işletmecisi Şengül Yeşilkaya, İsmail Yılmaz tarafından kabloyla boğularak öldürülmüştü. Tutuklanan İsmail Yılmaz'ın 22 yıl önce de eşini öldürdüğü ortaya çıktı.

Gündem 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

İsmail Yılmaz bir süre önce cezaevinden tahliye olmuştu. Önceki gün de Giresun’un Kapu Mahallesi’ndeki Gazi Caddesi’nde bulunan bir türkü evine gitti. Burada işletmenin sahibi 52 yaşındaki Şengül Yeşilkaya ile kavga etti. Çevredekilerin haber vermesiyle gelen sağlık ekipleri boğazında boğulma izi olan kadının yerde hareketsiz yattığını gördü. Şengül Yeşilkaya ölmüştü.

Kabloyla boğulduğu anlaşılan kadının cenazesi otopsiden sonra memleketi Karabük’te toprağa verildi. 57 yaşındaki İsmail Yılmaz kaçmıştı ama polisler onu da yine Giresun’da buldu. İsmail Yılmaz da çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘kadına karşı kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

İsmail Yılmaz sorgusunda türkü evinde kendisinin de payı olduğunu iddia etti. İsmail Yılmaz’ın anlatımına göre maddi konularda kavga etmişlerdi ve bir süredir de birlikte yaşıyorlardı. Hem borç hem de kıskançlık yüzünden sürekli kavga ettiklerini ileri süren saldırgan hakkında inceleme yapılınca bunun onun ilk vukuatı olmadığı da ortaya çıktı. İsmail Yılmaz 22 yıl önce eşini öldürmüş ve bu nedenle de 21 yıl hapis yatmıştı.

Bir kadın cinayeti daha: Katil kocanın bahanesi kıskançlıkBir kadın cinayeti daha: Katil kocanın bahanesi kıskançlık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.