Arazi mafyası Magarsus dizisi gibi iş başında: ‘Jandarma misafirhanesine sığındım’

Adana'da arazi mafyası Pelin Atıl'ın tarlalarına elkoymaya çalıştı. Direnen Atıl ve avukatının aracı kurşunlandı, dövüldüler. Sürekli tehdit edilen avukat Karataş can güvenliği olmadığı için jandarma misafirhanesine sığındı. 

Gündem 29 Şubat 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Adana’da Magarsus dizisine benzer bir olay yaşanıyor. Adana’nın köklü Atıl ailesinden Pelin Atıl uzun yıllar İstanbul’da yaşadıktan sonra kendisine miras kalan  1500 dönümlük Yüreğir’deki arazide çiftçilik yapmaya başladı. Çok verimli topraklara sahip olan bu tarlalarda yılda üç kez ürün alınıyor, Pelin Atıl da kendi arazisinde buğday, mısır, karpuz, domates, soya susam, karnıbahar yetiştiriyordu. İşleri de iyi gidiyordu. Ancak arazi mafyası araziye elkoymak istedi ve Pelin Atıl kâbus dolu aylar yaşamaya başladı.

Pelin Atıl tehditlere rağmen arazisinde ekim işlemlerine devam ediyor.

Kendisine ait 1500 dönümlük tarlaları ekmek için İstanbul’dan gelen Pelin Atıl ve ailesine Altınyüzük ailesine mensup kişiler bu araziyi Pelin Atıl’ın yeğeni Hakan Atıl’dan kiraladıklarını söyledi.  Pelin Atıl arazinin kendisine ait olduğunu gösteren tapu kaydını da gösterek böyle bir şey olamayacağını söyledi. Ancak Altınyüzükler bunu kabul etmedi ve  Pelin Atıl’ı tehdit etmeye başladılar. Tehditlere boyun eğmeyen Pelin Atıl ve avukatı suç duyurusu yaptı.
Bir süre sonra iş artık tehditten saldırıya döndü. 10 Ekim 2023 tarihinde Pelin Atıl avukatı Selahattin Karataş ile otomobilde seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı. Saldırıdan şans eseri kurtuldular. Bu anbean güvenlik kameralarına yansıdı.

Pelin Atıl ve Selahattin Karataş’a saldırı anı.

Saldırılar durmuyordu. 25 Kasım 2023’te  ikinci silahlı saldırı oldu.  Pelin Atıl’ın oğlu ile avukat Karataş tarlada traktördeyken silahlı saldırıya uğradı. Bu saldırıdan da yara almadan kurtuldular. Artık tehditler ve fiili saldırılar Atıl ailesinin rutini haline gelmişti. Farklı tarihlerde Pelin Atıl şüpheli şahıslarca iki kere dövüldü. Dayak, silahlı saldırı Pelin Atıl’ı pes ettirmedi. Çevresindeki birçok kişi “boşver canını düşün” diyerek ısrarından vazgeçmesini söyledi ancak Pelin Atıl boyun eğmedi. Tehditler her gün şiddetini arttırarak devam ediyordu. Birçok kuruma başvurmalarına rağmen sonuç alamayan Pelin Atıl ve avukatı Selahattin Karataş can güvenlikleri olmadığı için bu kez Adana Valiliğinden yakın koruma talebinde bulundular. Valilik yakın koruma yerine altı aylık süreyle çağrılı koruma verdi.

Avukat jandarma misafirhanesinde kalıyor

Pelin Atıl’ın avukatı Selahattin Karataş temmuzdan bu yana  kırktan fazla suç duyurusu yaptı. Bu suç duyurularından ikisi kabul edildi, Pelin Atıl’ın yeğeni Hakan Atıl ve kendilerini dövdüğü öne sürülen Altınyüzükler ailesi hakkında şubat ayında dava açıldı. Araziye ele geçirme davasında Mehmet Can Altınyüzük ve Nuri Kılınç şüpheli olarak yer aldı. Belgede sahtecilik davasında ise Pelin Atıl’ın yeğeni Hakan Atıl yargılanıyor.

Son olarak geçen cumartesi günü Pelin Atıl’ın avukatı Selahattin Karataş ve eşi Altınyüzükler ailesinden birileri tarafından tarlanın ortasında dövüldü. Selahattin Karataş’ın eşinin göğüs kafesi kırıldı. 10Haber’e konuşan Selahattin Karataş “Arazi mafyası burada arazilere elkoymaya çalışıyor. Buna direniyoruz. O yüzden başımıza bunlar geldi. Birçok aile canından olmamak için bunlara arazilerini verdi. Ben can güvenliğim olmadığı için jandarma misafirhanesinde kalıyorum” dedi. Hem Selahattin Karataş hem de Pelin Atıl hala can güvenliklerinin olmadığını belirterek yetkili kurumların bir an önce önlem almasını istiyor. Selahattin Karataş en son bu aile tarafından adliyede sözlü tehdide uğradığını söyledi.
Adana’daki yerel kaynaklar Yüreğir, Ceyhan ve Karataş’ta arazi mafyasının çok faal olduğunu, birçok köklü ailenin tarlalarına tehdit yoluyla elkonduğunu belirtiyor.

Atıl: Başkalarına da yapmışlar

Adana’nın yerel gazetesi Küçüksaat’e konuşan Pelin Atıl “Arazi mafyası beni tarlama almadı. Ben giriyorum, onlar da girip ‘Buraya giremezsin. Ekini yakarız, seni buraya sokmayız’ diye tehdit ediyor. Bir kere avukatımla birlikteyken aracımızı kurşunladılar. Oğlumu traktörde kurşunladılar. Köye gittiğim zaman ısrarla beni takip ediyorlar nereye gidiyorum ne yapıyorum diye. Arabayla peşime takılıyorlar. Nasıl kurtulacağım bilemiyorum. Çok üzgünüm. Benim gibi herkese bunu yapmışlar. Şu anda ben direniyorum” dedi.

 

Mafya şikayetçi: ‘Konjonktür değişti…’ Sahiden değişti mi?Mafya şikayetçi: ‘Konjonktür değişti…’ Sahiden değişti mi?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.