‘Mahfuz Tatar cinayeti’nde Ayhan Bora Kaplan izi: İfadesi alınacak

2016 yılında öldürülen Mahfuz Tatar cinayeti dosyası Ayhan Bora Kaplan soruşturması kapsamında yeniden açıldı, 23 kişi hakkında gözaltına kararı verildi.

Gündem 25 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Şırnaklı Tatar aşireti üyesi Mahfuz Tatar’ın 2016’da Ankara’nın Çankaya ilçesindeki Filistin Caddesi’nde bir gece kulübünün önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin dosya yıllar sonra yeniden açıldı.

T24’den Asuman Aranca’nın haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Tatar cinayetinin “Ayhan Bora Kaplan’ın talimatıyla örgüt suçu kapsamında işlendiği” gerekçesiyle 23 kişi hakkında gözaltı kararı verdi. Dün sabah saatlerinde evlerine baskın yapılan 13 şüpheli gözaltına alındı.

Hakkında gözaltı kararı verilen dört ismin “Kaplan örgütü” soruşturması kapsamında cezaevinde olduğu, diğer altı ismin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Soruşturma kapsamında halen İzmir’de cezaevinde olan Ayhan Bora Kaplan ve hakkında gözaltına kararı alınmış cezaevindeki diğer isimlerin cinayetle ilgili ifadesi alınacak.

Mahfuz Tatar’ı öldüren isimlerden Semih Arslan’ın cesedi olaydan bir gün sonra 9. kattan düşmüş halde bulunmuştu. O dönem Arslan’ın Ayhan Bora Kaplan’ın adamlarınca aşağı atıldığı iddia edilse de, dosya “intihar” denerek kapatılmıştı.

Muhammet Kaplan ise cinayetten tutuklanarak 15 yıl hapse mahkum edilmiş, daha sonra serbest bırakılmıştı. Cinayetin Ayhan Bora Kaplan’ın talimatıyla işlendiği öne sürülse de dosyada Kaplan’ın ismi geçmemişti.

Ayhan Bora Kaplan olayında bir iddia da avukattan: Emniyet müdürü Alp Arslan '10 milyon ver, iş tatlıya bağlansın' dediAyhan Bora Kaplan olayında bir iddia da avukattan: Emniyet müdürü Alp Arslan ’10 milyon ver, iş tatlıya bağlansın’ dedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.