Bir KVKK faciası: Emniyet müdürlüğü, polisin adresini paylaştı

10Haber’in gündeme getirdiği ‘İBB’den yardım alan üç engelli çocuğu olan polise sürgün’ haberinin ardından Malatya Emniyet Müdürlüğü açıklama yaptı. Açıklamada, konu olan ailenin ikamet adreslerini paylaşan müdürlük, ardından paylaşımı sildi.

Gündem 24 Aralık 2023
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Malatya Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli polis memuru Y.T, emniyet teşkilatında üç çocuğu engelli olan tek polis memuru olmasına rağmen geçtiğimiz Kasım ayında evine bir buçuk saat mesafedeki başka bir karakola tayin edildi. 

10Haber’e konuşan kaynaklar tayinin engelli üç çocuğu olan ailenin 6 Şubat depremlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı yardım nedeniyle yaşandığı belirtmişti.

Olayın gündeme gelmesinin ardından 23 Aralık akşam saatlerinde Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlandı. Açıklamada, polis memurunun evine 10 dakikalık mesafedeki karakola atandığı belirtilirken açıklanan iki karakol arasının 12 kilometre olduğundan söz edilmedi. 

Yerel kaynaklar, farklı bir ilçeye atanan polis memurunun evinden karakola toplu taşımayla en az 1 saatte gideceğini belirtirken Malatya İl Emniyet Müdürlüğü’nün açıklamasında başka bir skandala imza attı. 

Polis memurunun aile bilgileri ve ev adresine kadar paylaşan İl Emniyet Müdürlüğü, bir süre sonra paylaşımı sildi. Yapılan yeni açıklamada, polis memurunun kimlik ve ikamet bilgileri kaldırıldı. 

Açıklamada, polis memurunun kişisel verileri, Kişisel Verileri Koruma Kanunu’na aykırı şekilde paylaşıldı. 10Haber’e konuşan Topal Ailesi, evlerinin hangi caddede olduğuna kadar paylaşılması nedeniyle can güvenliklerinin tehlikede olduğunu söyledi. 

Ne olmuştu?

Emniyet teşkilatında normal şartlarda, engelli çocuğu olan emniyet personellerinin tayinlerden muaf olurken, Malatya’da görevli üç engelli çocuğu olan polis memuru evine 5 dakikalık mesafeden 1 buçuk saat mesafedeki başka bir birime görevlendiril

mişti. 10Haber’e konuşan kaynaklar, söz konusu atamanın ailenin 6 Şubat depremlerinde mağdur olmasının ardından İBB’den yardım istemesi olduğunu belirtmişti.

Üç çocuğu engelli olan polise ‘İmamoğlu’ndan yardım aldın’ sürgünüÜç çocuğu engelli olan polise ‘İmamoğlu’ndan yardım aldın’ sürgünü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.