Marmara Üniversitesi’nden ‘hilafet’ çalıştayı: Açılış konuşmasını Ekmeleddin İhsanoğlu yapacak

Marmara Üniversitesi'nin düzenlediği "İlgasının 100. Yılında Hilafet Çalıştayı"nın açış konuşmasını CHP-MHP'nin 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri'ndeki adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yapacak.

Gündem 8 Mayıs 2024

Marmara Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’ne bağlı Orta Doğu ve İslam Ülkeleri Araştırmaları Enstitüsü “İlgasının 100. Yılında Hilafet Çalıştayı” düzenledi.

Bugünkü çalıştayın açılış konuşmasını CHP-MHP’nin 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ndeki adayı Ekmeleddin İhsanoğlu yapacak.

İhsanoğlu “Hilafetin İlgasının Tedaileri ve Boşluğu Doldurma Gayretleri” başlığıyla açılış konuşması yapacak.

Eski İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu CHP ve MHP tarafından “çatı aday” sıfatıyla cumhurbaşkanlığına aday gösterilmişti. İhsanoğlu’nu iki partiyle birlikte DP, DSP, BTP, BBP, Dev Parti, TSİP, DYP, LDP, Kadın Partisi, Hak ve Adalet Partisi, Türk Parti ve Büyük Anadolu Kalkınma Hareketi olmak üzere 14 siyasi parti desteklemişti.

İhsanoğlu’nun adaylığı geçmişi nedeniyle bazı CHP’li vekiller ve seçmen tarafından boykot edilmişti.

İhsanoğlu AK Parti’nin adayı Recep Tayyip Erdoğan ve HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ın karşısına “Ekmek İçin Ekmeleddin” sloganıyla çıkmıştı.

Yüzde 51,79 oranla 12. Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın arkasında ikinci olan İhsanoğlu yüzde 38,44 oy oranında kalmıştı.

Kadıköy’de laiklik yürüyüşü: Bu ülke hilafet zincirlerini bir kez kırdıKadıköy’de laiklik yürüyüşü: Bu ülke hilafet zincirlerini bir kez kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.