Ak Parti sözcüsü: Hilafet diye bir gündemimiz yok, rejim değişikliğinin karşısında oluruz

Filistin'e destek eyleminin ardından yaşanan olayların ardından başlayan ‘hilafet tartışmalarına’ değinen Ak Parti Sözcüsü Çelik bunun partide hiç konuşulmadığını belirtti. Çelik, AKP içerisinde son olarak ‘kuantum fiziği’nin konuşulduğunu söyledi.

Siyaset 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Habertürk’ten Mehmet Akif Ersoy’un programına katıldı. Çelik, Filistin’e destek için İstanbul’da yapılan eylemde tevhid bayrağı kişiye tepki gösterilmesinin ardından sosyal medyada başlayan ‘Hilafet’ tartışmalarından yerel seçimlere kadar birçok konu hakkında detaylı cevaplar verdi.

Hilafet tartışmaları, 1 Ocak sabahı Galata Köprüsü’nde düzenlenen Filistin gösterisi sonrasında Kelime-i Tehvid bayrağı taşıyan bir kişiye yumruklu saldırı yapan bir kişinin tutuklanması sonrası yaşandı. Sosyal medyada muhalif kesim yumruklanan kişinin Hilafet bayrağı taşıdığı, AK Parti’nin destek verdiği gösteride Hilafet yanlılarının bulunduğu yönünde iddialarda bulunmuştu.

‘Hilafet’ tartışmalarına yönelik soru üzerine, böyle bir gündemlerinin asla olmadığını belirten AK Parti sözcüsü  “Hilafet diye bir gündemimiz yok. Bu siyasi mesajların karşısındayız. Rejim değişikliği gibi bir durum da söz konusu olamaz. Biz bunun tamamen karşısında oluruz” dedi.

Yumruk atan gencin tutuklanmasına dair soruya ise Çelik, “Bunu ben hukuken değerlendiremem ama bildiğim şu, bir vatandaşımıza yumruk atılmış, yüzü kan içerisinde ve bana göre bunun mutlaka bir müeyyidesi olması lazım. Şiddete karşı çıkmak konusunda kesin prensibimiz olması lazım, çifte standart olmaz. En çok şuna üzüldüm, kadına yönelik şiddete karşı çıkan bazı muhalif partilerdeki kadın siyasetçi arkadaşlarımız, bu şiddeti savundular. Çok üzüldüm buna. Şiddetin her türlüsü kötüdür ve her türlü şiddetin reddedilmesi lazım” diye yanıt verdi. 

‘Parti içinde en son kuantum fiziği konuşuyorduk’

Gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un “AK Parti içerisinde, kendi aranızda hilafet konuşmuyorsunuz o zaman” demesi üzerine ise Çelik, “Ben bugüne kadar böyle bir şeye hiç rastlamadım, hiçbir yerde de gündeme gelmedi. Mesela, bazı farklı konularda uzmanları dinliyor, konuşuyoruz. En son yakın zamanlarda bazı hocalarımızı çağırıp, kuantum fiziği falan konuştuk. Ama hiç böyle bir tartışma duymadım, herhangi bir şekilde böyle bir konu gündeme gelmedi” diye konuştu.

Parti içinde demokrasi üzerine tartışmalar yaptıklarını anlatan Çelik, son olarak “Demokrasinin toplumsal hayatta daha derinleşmesi, şehir siyasetiyle demokrasi ilişkisinin daha güçlü kurulması için neler yapmak gerektiğine dair çok kapsamlı konuşmalar yaptık” dedi. 

‘Hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir’

“Ön yargılarımız, adlarımız, meşreplerimiz, mezheplerimiz, ideolojilerimiz farklı olabilir, hepimizin soyadı Türkiye Cumhuriyeti’dir” diyen Çelik, Türkiye’nin herkes için  büyük bir nimet olduğunun altını çizdi. 

Türkiye dışındaki diğer ülkelere değinerek “Etrafımıza bakalım, kan, gözyaşı var, sandık, demokrasi, Cumhuriyet yok” diyen Çelik, “Önce sahip olduklarımız üzerinden gidelim, bunlara sahibiz ve bunlar üzerinde titizlenelim. Ortak değerlerimizi birbirimizi ayrıştırmak için değil birbirimizi kucaklamak, el sıkışmak için değerlendirelim. Yumruk yumruğa konuşacağımız bir şey yok” diye konuştu. 

‘Pazar gününden sonra sahaya inmiş oluyoruz’

Yerel seçimlere yönelik olarak pazar günü İstanbul adaylarını açıklayacaklarını söyleyen Çelik, “Büyükşehir ve il adaylarımızın açıklanacağı için büyük oranda bu çalışmalar şu anda tamamlanmıştır. Cumhurbaşkanı’mız bir konuşma yapacaklar. İstanbul ve İstanbul’a mücavir iller açıklanmış olacak. Daha sonraki hafta seçim beyannamemizi açıklayacağız ve kalan adaylarımızı açıklamış olacağız. Seçim beyannamemizi açıkladıktan sonra resmen yerel seçim çalışması için sahaya inmiş oluyoruz” dedi.

Hilafet çağrılarına karşı İstanbul Barosu hukuki işlem istiyorHilafet çağrılarına karşı İstanbul Barosu hukuki işlem istiyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.