Marmaray İstasyonu’nda saldırıya uğrayan kadın: ‘Seni öldürürüm’ diye mesaj attı

İstanbul'da Göztepe Marmaray İstasyonu'nda saldırıya uğrayarak yaralanan Gülhan Karadereli saldırgan Çetin Akay'ın kendisine "Beni işimden edersen seni öldürürüm, keserim" dediğini söyledi.

Gündem 18 Mart 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İstanbul’da 15 Mart’ta Göztepe Marmaray İstasyonu’nda saldırıya uğrayan Gülhan Karadereli yaşadıklarını anlattı.

İstasyonun temizlik görevlisi Çetin Akay iki senedir aynı bölgede çalıştığı güvenlik görevlisi Gülhan Karadereli’yi taciz ediyordu. Karadereli bu yüzden defalarca karakola başvurdu. Son olarak 8 Mart’ta farklı bir telefon numarasından arayan Akay kendisine bıçakla saldıracağını söyledi.

Yedi gün sonra da Karadereli’nin güvenlik görevlisi olduğu Marmaray İstasyonuna geldi ve bıçakla Karadereli’ye saldırdı. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Karadereli ambulansla hastaneye kaldırıldı ve yüzüne 40 dikiş atıldı. Karadereli’yi hem yüzünden hem sırtından bıçaklayan Akay’ın 11 ayrı suç kaydı olduğu tespit edildi. Akay emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edildi.

‘Tedbir alınsaydı belki bu hale gelmeyecektim’

Yaşadıklarını anlatan Karadereli “Yaklaşık iki senedir takıntılı ve saplantılı Çetin Aktay tarafından taciz edildim. Bu durum beni aşırı rahatsız etmeye başlamıştı. Israrlı takip, taciz, tehdit… Sürekli bu şekilde mesajlar ve aramalar alıyordum. Şahıs hem iş hem özel hayatımda her yerde takip ediyordu. Konunun Cumhurbaşkanımıza iletilmesini istiyorum. Bu konularla alakalı lütfen cezaların artırılmasını istiyorum. Durumlar bu hale gelmeden, sırtımdan yaralanmadan, yüzümden yaralanmadan önce tedbir alınsaydı belki bu hale gelmeyecektim. Tedbirlerin artırılmasını istiyorum. Olay bir ay sonra unutulup kapatılsın istemiyorum. Bu kişi elini kolunu sallayarak gezmesin. Bugün benim canımı yakan yarın başkasının canını yakar” dedi.

Karadereli 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde de Akay tarafından tehdit edildiğini belirterek “Güçlü ve dirayetli olmamız gerek. Benim durumuma düşerseler bile lütfen suç duyurusunda bulunsunlar, saklamasınlar. 8 martta farklı bir numaradan beri arayarak ‘Beni işimden edersen seni öldürürüm, keserim’ dedi. Bu tehdidi de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde yaptı” diye konuştu.

Marmaray’da suç makinesi temizlik görevlisi: İki yıldır şikayetçi olan kadına bıçakla saldırdı, 40 dikiş atıldıMarmaray’da suç makinesi temizlik görevlisi: İki yıldır şikayetçi olan kadına bıçakla saldırdı, 40 dikiş atıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.