Maseratili polis ölü bulundu: Eşi de yanındaymış

Maseratili polis olarak bilinen Hüseyin Tayfun Üçgül yol kenarında başından vurulmuş halde ölü bulundu. Üçgül, yolda tartıştığı bir avukatın bacağını kırdığı kavga ve 8.5 milyonluk Maseratisiyle gündeme gelmişti. Üçgül açığa alınmış, eşi lüks hayatlarını ‘zayıflama çayı’ ile açıklamıştı.

Gündem 12 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

Maseratili polis 27 Haziran’da çıkan bir darp haberiyle hayatımıza girdi. Avukat Fatih Uzun ailesi ile birlikte 22 Nisan’da Manisa’dan İstanbul’a otomobiliyle dönerken birbirini sollayan Maserati marka araç ile başka bir aracın tehlikeli sürüşünden kaçmak için şerit değiştirmek istedi.

Lüks Maserati araç sürücüsü olan ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru olduğu öğrenilen Üçgül, kendisini sollayan Uzun’un aracını sıkıştırarak taciz etmeye başladı.

Uzun’a küfürler ederek aracı durdurmasını isteyen polis memuru, trafikte terör estirdi. Seyir halindeyken Uzun’un aracının önüne geçip fren yapan polis memuru, daha sonra Uzun’un aracını durdurdu. Uzun’un yanına gelen polis avukata saldırdı. Aldığı darbeler sonucu bacağı iki yerden kırılan avukat, geçirdiği ameliyatlar sonucunda 10 gün hastanede tedavi gördü.

Şikayet üzerine ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan polis memuru Üçgül hakkında Soma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, “hakaret ve kemiklerin kırılmasına sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama” suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapis cezası ve memuriyet gibi belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılması istemiyle iddianame düzenlendi.

Polis memuru hakkında ayrıca idari soruşturma başlatılması için Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na da (CİMER) dilekçe verildi. Dilekçede, polis memuru olarak görev yapan Üçgül’ün kolluk görevlisi olmasına rağmen 8.5 milyon değerinde aracının bulunduğu, ayrıca lüks bir villada ikamet ettiği belirtildi.

Maseratili polisin darp ettiği avukat konuştu: Bayağı karanlık bir adama benziyorMaseratili polisin darp ettiği avukat konuştu: Bayağı karanlık bir adama benziyor

İfadesinde ‘işçiyim’ dedi

Dilekçede, 2017’den beri Narkotik ve Kaçakçılık Şubelerinde çalıştığı belirtilen polis memurunun kısa sürede ultra lüks hayata ulaşmasının araştırılması istendi. Üçgül’ün, mesleğini “işçi” olarak beyan ettiği hatırlatılarak, hakkında ‘göçmen kaçakçılığı’ suçlamasıyla soruşturma yürütüldüğü aktarıldı. Üçgül’ün mal varlığının araştırılması ve memurluktan çıkartılması istendi.

Açığa alınmıştı

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi’nde pasif bir birime alınan Üçgül, başlatılan soruşturma kapsamında açığa alındı. Müfettişin incelemesinin ardından düzenleyeceği rapora göre, Üçgül’ün göreve iade olup olmayacağı belli olacaktı.

Maseratili polisin avukatı: Mallar eşinin, haksız gelir yokMaseratili polisin avukatı: Mallar eşinin, haksız gelir yok

Maseratili polisin eşi: Malvarlığım şirketim üzerine, benim olan eşimindir

Hüseyin Tayfun Üçgül’ün eşi Özlem Üçgül ise internetten zayıflama çayı sattığını ve 7 yıldır da bu işi yaptığını belirterek “Narkotik Şube’de eşim. Göçmen kaçakçılığından davası kabarık olan bir insan bu birimde çalışabilir mi? Malvarlığımızı saklayan insanlar değiliz. Mal beyanında hepsi mevcut. Bütün malvarlığım şirketimin üzerinedir, şirket de bana aittir. Benim olan eşimindir. Eşimin olan da benimdir. Üzerime kayıtlı 3 villa, 1 restoran, 1 işyeri, 2 otomobil bulunuyor. Eşimin işçi olduğu yönünde ifade verdiği asılsızdır. Dalaman İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde narkotik şubede değil, farklı bir birimde görevini sürdürüyor. Polis lüks araca binemez, polis rüşvet yer, polis milleti değil mi söylemleri onurumu ve gururumu incitiyor. Sosyal medyadan hakaret içerikli aşağılayıcı tanımadan kelimeler sarf eden kişiler hakkında da hakkımı arayacağım” demişti.

Başından vurulmuş halde ölü bulundu

Mal varlığı, ifadesi ve eşinin açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Üçgül, dün yol kenarındaki otomobilin içinde başından vurulmuş halde ölü bulundu. T24’te yer alan bilgiye göre, Üçgül’ün yanında eşi Özlem Üçgül’ün de bulunduğu, aralarında çıkan tartışmadan sonra Üçgül’ün, eşi araçtan iner inmez silahla kendini vurduğu belirtildi. Ayrıca, polis memuru Üçgül’ün ellerinde barut izi tespit edildiği öğrenildi.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, Özlem Üçgül’ün de ifadesi alınacak.

Üçgül’ün cenazesi, Cumhuriyet Savcısı tarafından olay yerinde yapılan ilk incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin tespiti için otopsiye gönderildi.

Ailenin avukatı yaptığı açıklamada, “Cinayet değil, intihar. İlk bulgular intihar olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Maseratili polis açığa alındıMaseratili polis açığa alındı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.