Mazbata töreninde Atatürk ve Erdoğan’a hakaret eden kişi tutuklandı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Sur Belediyesi’nin makam odasında Atatürk ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret eden U.G. hakkında sulh ceza hakimliğince tutuklama kararı verildiğini açıkladı.

Gündem 22 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Diyarbakır-Sur Belediyesi’nde mazbata töreni sonrası makam odasında bulunan bir kişinin Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını göstererek hakaret etmesiyle ilgili video sosyal medyada dolaşıma girmişti.

Görüntülerin sosyal medyada tepki çekmesi üzerine dün Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma başlattığını duyurmuştu. Ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya U.G. isimli şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Yerlikaya Sur Belediyesi’ne mülkiye müfettişi görevlendirildiğini de duyurdu.

DEM Parti ise bir açıklama yayınlayarak hakaret eden kişinin DEM Parti veya belediye ile hiçbir resmi bağı olmadığını, eş belediye başkanlarının U.G.’ye müdahale ettiği vurguladı.

Sur Belediyesi de konuyla ilgili “Parti yönetimimiz ve eş başkanlarımız tarafından söylendiği iddia edilen sözler bizlerden bağımsız bir yurttaşın söylemi olup tarafımıza yöneltilen iddialar asılsızdır” dedi.

Sur Belediyesi'ne hem adli hem idari soruşturma: Bir gözaltıSur Belediyesi’ne hem adli hem idari soruşturma: Bir gözaltı

Bugün akşam saatlerinde yeni bir açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç U.G’nin tutuklandığını duyurdu. Tunç “Diyarbakır Sur Belediyesi makam odasında, Belediye Başkanın göreve başlaması nedeniyle gerçekleştirilen programda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik hakaret içeren sözler sarf edilmesi nedeniyle gözaltına alınan şüpheli hakkında tutuklama kararı verilmiştir” dedi.

Geceyi emniyette geçiren U.G., savcılık tarafından “Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanuna muhalefet etmekten” ve “Cumhurbaşkanına hakaretten” iddialarıyla tutuklama istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi. Gezer sevk edildiği hakimlikçe aynı gerekçelerle tutuklandı.

İçişleri, Diyarbakır ve Mardin belediyeleri için müfettiş görevlendirdiİçişleri, Diyarbakır ve Mardin belediyeleri için müfettiş görevlendirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.