‘Merdivenden düştü’ denilen çocuğu dayısı minibüsle ezmiş

Denizli'de 4 yaşındaki bir çocuk yaralı olarak götürüldüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Soruşturmada çocuğu, dayısının araçla ezdiği ortaya çıktı.

Gündem 7 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Denizli’nin Honaz ilçesinde yaşayan Suriye uyruklu Fatma Hilal, 4 yaşındaki oğlu Halid Hilal’i ağır yaralı olarak Denizli Devlet Hastanesi’ne getirdi. Ancak küçük çocuk 3 saat boyunca süren müdahaleye rağmen hayata tutunamadı. Ailesi çocuğun yaralanmasına neden olan olayın ‘merdivenden düşmek’ olduğunu söyledi. Fakat otopsi yapılınca gerçek ortaya çıktı. Çocuğun vücudundaki kemiklerin bir kısmı kırılmıştı, kafatasında da aynı şekilde kırıklar vardı.

Sözcü’den Selami Aydın’ın haberine göre; otopsi raporu sonrası soruşturma derinleştirildi ve Jandarma Suç Araştırma Timi’nin (JASAT) ısrarlı sorularına rağmen aile ‘merdivenden düştü’ demeye devam etti. Anne Fatma Hilal ise çarpraz sorguda çelişkili beyanlar veriyordu ve JASAT bu çelişkilere yoğunlaştı. Olay yerinde yapılan inceleme ve görgü tanıklarının ifadelerinden yola çıkan ekipler ölümün arkasındaki sırrı çözdü.

Ölen Halid Hilal’in evin önünde oyun oynadığı sırada dayısı Hasan Ş.’nin (45) kullandığı minibüsün altında kaldığı belirlendi. Dayı Hasan Ş’nin park halindeki aracı evin önünden çıkarırken yeğenini görmediği ve çocuğu ezerek ölümüne neden olduğu ortaya çıktı. Gözaltına alınan Hasan Ş. ifadesinde olayın kaza olduğunu söyledi. Hasan Ş. çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanırken anne Fatma Hilal hakkında suçu gizlemekten işlem yapıldı.

‘İstek şarkı’ cinayetinin sanıklarına 25'er yıl ceza verildi, kederli aile tepkili‘İstek şarkı’ cinayetinin sanıklarına 25’er yıl ceza verildi, kederli aile tepkili

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.