Mersin Limanı’nda 120 milyon liralık kokain

Mersin Limanı'ndaki operasyonda değeri 120 milyon TL olan 77 kilogram kokain yakalandı. Olayla ilgili iki şüpheli gözaltına alındı.

Gündem 7 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Sedat Peker’in de işaret ettiği Mersin Limanı’ndaki operasyonda değeri 120 milyon Türk lirası olan 77 kilogram kokain yakalandı.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre muz yüklü bir konteyner şüpheli olarak değerlendirilerek x-ray taramasına sevk edildi, detaylı kontrol için arama hangarına alındı.

Ekiplerin narkotik dedektör köpekleri kullandığı aramada konteynerin ön kısmında gizli bir bölmeye saklanmış 77 kilogram kokain ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı, iki şüpheli gözaltına alındı.

Sedat Peker ne demişti?

Peker çok tartışılan videolarından birinde “Kolombiya’dan gelen kokain hattı çökertildi, baronlar yakalandı haberlerine asla inanmayın. Bu yakalananlar göstermelik küçük satıcılar… Altı ayrı baronda yakalandığı söylenen 70 kilogramın, Kolombiya’dan gelen 4 ton 900 kilogram kokainin sahibi kim? Mersin Limanı’nda yakalanan bir ton kokainin sahibi kim? İzmit körfezde yakalanan 500 kilogram kokainin sahibi kim?” diye sormuştu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Narkogüç operasyonları kapsamında ekim ayında Mersin Limanı’nda 610 kilogram kokain ele geçirildiğini, üçü kişinin gözaltına alındığını duyurmuştu.

Yine muz konteyneri, yine kokainYine muz konteyneri, yine kokain

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.