Mersin’deki zincirleme kazada itiraf geldi: ‘Solladık, hakimiyeti kaybettik’

Mersin'de meydana gelen zincirleme kazaya ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı. Otobüs muavininin "Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik" dediği öğrenildi.

Gündem 27 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Mersin – Adana Otoyolu’nun Yenice Kütüklü mevkiinde meydana gelen kaza Türkiye’yi yasa boğdu. Adana’ya giden yolcu otobüsü yağışlı havada kayarak devrildi ve karşı şeride geçti. Biri otomobil, biri pikap, biri de kamyon olmak üzere dört aracın karıştığı kazada 10 kişi hayatını kaybetti.

Sayıları 39 olarak belirlenen yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kazada ölen 10 kişinin kimliği şöyle duyuruldu:

Serhat Taraman, Elif Taraman, İpek Taraman, Ozan Kılıç, Birsen Çiftsüren, Sultan Acet, Taha Acet, Mehmet Kaplan, Halil Şimşek ve Ayla Çelik Teymen.

‘Bir aracı solladık, direksiyon hakimiyetini kaybettik’

Tanıkların verdiği ifadeler de ortaya çıkmaya başladı. Sabah gazetesinde yer alan habere göre 41 yaşındaki Murat Şahin o anları şöyle anlattı:

“Mersin istikametinden Adana istikametine gidiyorduk, hava yağışlıydı. İşte bir anda karşı taraftan otobüsün takla atarak geldiğini gördüm. Aracı dayım kullanıyordu zaten, ben yolcu konumundaydım.

Otobüsün muavininin kazadan sonra ‘Bir aracı solladık ve direksiyon hakimiyetini kaybettik’ dediğini duydum. Yolcular yolun sağına doğru savruldu. Takla atınca seyir halindeki iki aracın üzerine düştü. Kaza sonrası hemen yaralılara müdahale ettik. Maalesef küçük çocuklar da vardı. Allah rahmet eylesin.”

Otobüs sürücüsü gözaltında

Havanın yağışlı ve yolun kaygan olması nedeniyle takla atarak karşı şeride geçerek zincirleme kazaya neden olan yolcu otobüsünün sürücüsü Ali Güler Tarsus Devlet Hastanesi’nde tedavisi tamamlandıktan sonra ifadesi alınmak üzere Jandarma tarafından gözaltına alındı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.