Metruk evde intikam cinayeti: Asıl hedef kardeş Kaya’ydı

Adana'da metruk binada ölü bulunan Aşkın Kaya cinayeti soruşturmasında ipin ucu 8 Haziran 2022'de bulundu. Asıl hedefin Aşkın Kaya'nın ağabeyi Emrah Kaya olduğu ortaya çıktı ve dört ilde dokuz kişi gözaltına alındı, biri tutuklandı.

Gündem 7 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

29 yaşındaki Aşkın Kaya Adana’nın Yüreğir ilçesindeki bir metruk binada yaşıyordu. Evden kötü koku geldiğini duyan komşular iki yıl önce 5 Eylül’de polise haber vermiş olay yerine gelen polis Aşkın Kaya’nın çürümeye başlayan cesediyle karşılaşmıştı ve ölümü kayıtlara şüpheli olarak geçmişti. Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopside Kaya’nın 2 Eylül’de başından ve göğsünden tabancayla vurularak öldürüldüğü tespit edilmişti.

Araştırmayı derinleştiren ekipler ip ucunu 8 Haziran 2022’de buldu. Çünkü o aynı mahallede bir ev kurşunlanmış ve Kadir Tunç’un Muhammet Saydam adlı birini öldürdüğü ortaya çıkmıştı. Aşkın Kaya’nın kardeşi Emrah Kaya’nın barıştırma bahanesiyle olay günü Muhammet Saydam ile katili Kadir Tunç’u buluşturduğu belirlendi. Saydam ailesinin Muhammet Saydam’ın öldürülmesinden kasten yaralama suçundan cezaevine giren Emrah Kaya’yı sorumlu tuttuğu, onun yerine ağabeyi Aşkın Kaya’nın öldürüldüğü öne sürülüyordu.

Soruşturmayı bu yönde derinleştiren polis cinayet mahallinde güzergahta bin saatlik kamera görüntüsü izledi. Aşkın Kaya’yı öldürdüğü belirlenen Muhammet Saydam’ın ağabeyi Yasin Saydam’ı takibe aldı. Şüphelinin olaydan hemen sonra Kocaeli’ye kaçtığı ve sahte kimlik kullandığı saptandı. Polis, cinayet şüphelisi Saydam ile ona yardım ettiği öne sürülen kuzeni Berat S., arkadaşı Mehmet Şirin U. ile altı akrabasını teknik takiple tespit etti. Şüphelilerin adreslerini belirleyen polis dört ildeki eş zamanlı operasyonda dokuz şüpheliyi gözaltına aldı.

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen şüphelilerden Yasin Saydam cinayeti işlemediğini öne sürse de ‘kan gütme saikiyle adam öldürme’ suçundan adliyeye sevk edildi ve tutuklandı, Berat S. ve Mehmet Şirin U. adli kontrol şartıyla, diğer altı şüpheli ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Külotlu çorap cinayetini Adli Tıp çözecekKülotlu çorap cinayetini Adli Tıp çözecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.