MHP’li Yönter ve Yalçın şikayet etti, Ayşe Ateş hakkında soruşturma başlatıldı

MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın'ın şikayeti üzerine Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş hakkında soruşturma başlatıldı.

Gündem 6 Ağustos 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti davasında sık sık isimleri gündeme gelen MHP Genel Başkan Yardımcıları İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın, Ayşe Ateş hakkında suç duyurusu yaptı.

30 Aralık 2022’de Ankara’da sokak ortasında öldürülen Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş X hesabından açıklama yaptı. Ayşe Ateş MHP’li İzzet Ulvi Yönter ve Semih Yalçın’ın hakkında suç duyurusunda bulunduğunu yazdı.

Yönter ve Yalçın’ın suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Ayşe Ateş hakkında soruşturma başlattı. Başsavcılık Sinan Ateş cinayeti davası görülen Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ne Ayşe Ateş’in duruşmada Yönter ve Yalçın’la ilgili açıklamalarının gönderilmesi için dilekçe yazdı.

Ayşe Ateş soruşturmayla ilgili şöyle yazdı:

İzzet Ulvi ve Semih isimli şahıslar kendilerine iftira attığım gerekçesiyle hakkımda suç duyurusunda bulunmuşlar. İfade vermeye gitmem gerekecekmiş. Oysaki duruşmada Sinan Ateş’in ailesi sıfatıyla verdiğimiz beyanların mahkeme heyeti tarafından dikkate alınması ve ifade vermesi, kendini aklaması gereken şahısların İzzet Ulvi ve Semih olması gerekiyordu. Demek ki onlarda sistem böyle…

Mahkemede ne demişti?

Sinan Ateş cinayeti davasının ilk duruşmasında Ayşe Ateş dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Ayşe Ateş MHP’li dört kişinin ismini vermiş, şunları söylemişti:

Şu an bunları ilk defa anlatacağım çünkü beni de öldürürler diye korktum. Bugün bunları burada söylemezsem bir daha söyleyemem çünkü bana ne olur bilmem. Ölürsem bunlar mezara gitmesin benle. Sinan Ateş tam olarak şunu söyledi: ‘Ayşe; Ulvi İzzet Yönter ve Semih Yalçın, Olcay Kılavuz ve Ahmet Yiğit Yıldırım’a talimat vermiş, onlar da kapı kapı dolaşıp kiralık katil arıyorlar.

Ayşe Ateş: Sinan bana 'Yönter ve Yalçın beni öldürmek için talimat verdi' dediAyşe Ateş: Sinan bana ‘Yönter ve Yalçın beni öldürmek için talimat verdi’ dedi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter Ateş cinayetinden üç saat önce azmettiriciyle görüşmüşMHP Genel Başkan Yardımcısı Yönter Ateş cinayetinden üç saat önce azmettiriciyle görüşmüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.