Milas’taki orman yangınında jandarma gri otomobilin peşinde

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Ören Mahallesi’ndeki ormanlık alanda bir patlamanın ardından çıkan yangın korku yarattı. Yangın bir süre sonra kontrol altına alınırken, jandarma ekipleri ise patlamanın olduğu yerden uzaklaşan gri otomobilin peşine düştü.

Gündem 9 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Muğla Milas’taki Ören Mahallesi yakınında dün saat 15.32 sıralarında orman yangını başladı. Kırsal Alatepe Mahallesi’ne doğru ilerleyen yangın sebebiyle bazı evler boşaltıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün “Milas Ören Mahallesi’nde başlayan orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangının kısa sürede kontrol altına alınmasını temenni ediyor, tüm ekiplere kolaylıklar diliyorum” açıklamasını yaptı.

Yangına 6 helikopter, 4 uçak ile havadan, 30’a yakın arazöz ve 80 orman işçisi ile karadan müdahale edildi.

Bölgede şiddetli rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle panik ve heyecan yaşandı.

Bölge sakinleri, yangın öncesi patlama meydana geldiğini ve yangının başladığı yerden gri bir otomobilin uzaklaştığını öne sürdü.

Yangın bir süre sonra kontrol altına alınırken, jandarma ekipleri ise patlamanın olduğu yerden uzaklaşan gri otomobilin peşine düştü.

Hatay ve Balıkesir'deki orman yangınları: Sabotaj suçlamasıyla 4 kişi yakalandıHatay ve Balıkesir’deki orman yangınları: Sabotaj suçlamasıyla 4 kişi yakalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.