Milli Güvenlik Kurulu’ndan ‘seçim güvenliği’ vurgusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı üç saat sürdü. Toplantıda, seçim güvenliği, deprem, operasyonlar ve Yunanistan ile ilişkiler ele alındı.

Gündem 31 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Milli Güvenlik Kurulu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki üç saat süren toplantı sonrası bildiri yayımlandı.

Bildiride, “14 Mayıs 2023’te yapılacak seçimlerin huzur ve güven ortamı içerisinde gerçekleştirilmesine yönelik tedbirler gözden geçirilmiştir” vurgusu yapıldı.

Bildiride deprem ve Yunanistan ile ilişkilere dair ise şu mesajlar verildi:

“6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından ortaya çıkan durum değerlendirilerek bölgedeki hayatın bir an evvel normale döndürülmesinin önemi üzerinde durulmuştur. Deprem felaketinin vatandaşların huzur ve refahı ile ülkenin milli güç unsurlarına yönelik her türlü olumsuz etkisini bertaraf etmeye matuf tedbirler ele alınmıştır.

Yunanistan ile ilişkilerimizde son dönemde yakalanan olumlu havanın sürdürülmesinin her iki taraf ve bölgemiz için faydalı olacağı mütalaa edilmiştir. Ege Denizi ve Doğu Akdeniz’deki güncel gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilmiştir.”

MGK ilk kez iklim değişikliğini “güvenlik tehdidi” saydı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.