MOSSAD’ın ‘Arap ajanlar ağı’ soruşturmasında 15 tutuklama

MOSSAD için Türkiye'de casusluk faaliyeti yürüttükleri iddiasıyla gözaltına alınan 34 yabancı uyrukludan 15'i çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. 11 kişi adli kontrolle serbest kaldı. 8 kişi hakkında sınır dışı kararı verildi.

Gündem 6 Ocak 2024
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İsrail İstihbarat Servisi’nin (MOSSAD) Türkiye’de ikamet eden yabancı uyruklulara yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırmaya yönelik amaçlarının olduğu tespit edildi. Uluslararası casusluk faaliyetleri içerisinde olabilecekleri değerlendirilen 46 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ile İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 aylık teknik ve fiziki takibin ardından İstanbul merkezli 8 ilde eş zamanlı olarak 57 adrese düzenlenen operasyonla 34 şüpheliyi gözaltına aldı.

MİT ve polisin dev operasyonunda MOSSAD'ın 'Arap ajanlar ağı' çökertildiMİT ve polisin dev operasyonunda MOSSAD’ın ‘Arap ajanlar ağı’ çökertildi

Operasyonlarda yakalanan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasını ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından 34 şüpheliden 26’sı ‘Siyasal veya Askerî Casusluk’ suçundan tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 8 şüphelinin ise sınır dışı edilmesi için İl Göç İdaresine teslim edilmesine karar verildi. Mahkemeye sevk edilen 15 kişi tutuklanırken 11 şüpheli hakkında ise adli kontrol kararı verildi.

MOSSAD’ın ‘Arap ajanlar ağı’ kameradaMOSSAD’ın ‘Arap ajanlar ağı’ kamerada

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.