‘Namus temizliği’: Önce öldürmekle tehdit etti, sonra 250 bin TL’lik senet imzalattı

İzmir'de yaşayan bir kişi, eşini taciz ettiğini ileri sürdüğü adamı öldürmekle tehdit edip 'namus temizleme' adı altında 250 bin TL'lik senet imzalattı. Gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

Gündem 5 Ekim 2024

Her sene yüzlerce kadının şiddete uğradığı, tacize maruz kaldığı Türkiye’de bir haber yarattığı soru işaretleri nedeniyle “insaf artık” dedirtti.

İzmir’in Bayraklı ilçesinde yaşayan U.Ç., eşini taciz ettiğini ileri sürdüğü D.O.’yu önce öldürmekle tehdit etti. Karısının ‘namusunun kirlendiğini’ iddia ediyor, bu ‘sorunun’ ortadan kaldırılması gerektiğini söylüyordu.

Sonra bunu ekonomik bir fırsata çevirmeye karar vermiş olsa gerek, adamdan ‘namus temizleme’ adı altında para istemeye başladı. En sonunda 250 bin TL’lik senet imzalattı.

Bunun üzerine D.O., durumla baş edemeyeceğini anlayınca soluğu karakolda aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Önceki gün düzenledikleri operasyonda U.Ç.’nin D.O.’nun hesabından kendi hesabına farklı miktarlarda para transfer ettiğini fark ettiler.

U.Ç. gözaltına alındı ve adliyedeki işlemlerin ardından tutuklandı.

Taciz iddiasının doğru olup olmadığı ise öğrenilemedi.

Namus protokolünde bu kez 'İmambakır Üküş' tartışması: 10Haber hem Özdağ'a hem Üküş'e sorduNamus protokolünde bu kez ‘İmambakır Üküş’ tartışması: 10Haber hem Özdağ’a hem Üküş’e sordu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.