Narin cinayeti çıkmazı: Bakan Yerlikaya’ya göre ‘çok geçmeden’ olay açıklığa kavuşacak

Bakan Yerlikaya, Diyarbakır’da boğularak öldürülen 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturmanın 'çok geçmeden açıklığa kavuşacağını' savundu. Bakan "Çok geçmeden bu dramın sorumluları hak ettikleri cezayı alacak" dedi.

Gündem 27 Eylül 2024
Fotoğraf: DHA

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla başlayan acılı süreç 19 gün sonra küçük kızın cansız bedeninin bulunmasıyla sona erdi. Narin’in boğularak öldürüldüğünün ortaya çıkması hem Diyarbakır halkını hem de tüm Türkiye’yi derin bir yasa boğdu.

8 Eylül’de minik Narin’in cesedinin bulunmasıyla hız kazanan soruşturma sürerken İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya katıldığı bir televizyon programında bu korkunç cinayet hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya canlı yayında ‘acılı bir baba’ olarak yaşadığı üzüntüyü dile getirirken, soruşturmanın geldiği noktada cinayetin kısa süre içinde tüm detaylarıyla aydınlatılacağına inandığını belirtti:

“Sürecin geldiği noktada çok fazla zaman geçmeden açıklığa kavuşacağına inanıyorum.”

Yerlikaya konuşmasının başında, Türkiye’nin her köşesinden duyulan üzüntüye değinerek “Narin’in mekanı cennet olsun” diyerek küçük kızın hatırasına saygı gösterdi.

“Bu olay millet olarak hepimizi çok derinden yaraladı” diyen Yerlikaya “Tekrarının olmaması için dua ediyoruz” diye ekledi. Toplumun bu trajediden alması gereken önemli dersler olduğunu belirten bakan, medya organlarının da bu süreçte sorumluluklarını yerine getirdiğini söyledi:

“Adalet Bakanlığımız süreci yürütüyor. Çok fazla vakit geçmeden bu dramın sorumluları hak ettikleri cezayı alacak.”

Cinayetin ortaya çıkmasının üzerinden 20 gün geçtiğini hatırlatmakta fayda var. Soruşturma ağır işlediğine yönelik eleştirilerle sık sık sosyal medyada da tartışma konusu olmaya devam ediyor. Fakat Bakan Yerlikaya bu konuda oldukça ‘iddialı’.

‘Tarifi imkansız bir acı’

Yerlikaya “Tarifi imkansız bir acı bu” dedi ve şöyle devam etti:

“Biz Narin’in naaşını bulduğumuzda bunu kamuoyuyla paylaştım. Cumhurbaşkanımız da paylaşım yaparak ‘Narin kızımızın katillerinin bulunmasının takipçisi olacağım’ dedi.” Devletin bu trajediye olan hassasiyetini vurgulayan Yerlikaya, bu olayın siyasi rekabet malzemesi haline getirilmesini sert bir dille eleştirdi. “Bu tür trajediler, siyasi polemiklerden uzak tutulmalı.”

Bakan Yerlikaya ayrıca soruşturma sürecinde topluma birlik çağrısında bulundu.

Soruşturma sürüyor

Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma kapsamında, bugüne kadar 12 kişi tutuklandı. Bu isimler arasında Narin’in ailesine ait pek çok yakın isim de yer alıyor. Amcası Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran’ın tutuklanmasıyla birlikte olayın daha da karmaşık bir hale büründüğü görüldü.

Adli Tıp Kurumu’nun ilk bulgularına göre Narin’in boğularak öldürüldüğü tespit edildi. Bu acı dolu süreçte gözler şimdi soruşturmanın sonucuna çevrildi.

Narin cinayetini Esra Erol veya Müge Anlı daha hızlı çözerdiNarin cinayetini Esra Erol veya Müge Anlı daha hızlı çözerdi

Narin cinayeti: Nevzat'ın söyledikleri sonunda bir işe yaradı, yeni deliller ahırdan çıktıNarin cinayeti: Nevzat’ın söyledikleri sonunda bir işe yaradı, yeni deliller ahırdan çıktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.