Narin soruşturmasında gözler aileye döndü

Diyarbakır'da kaybolan Narin Güran'ı arama çalışmaları devam ederken savcılık talimatıyla bütün aile üyeleri çapraz sorguya alındı. Gözaltına alınan amcanın arabasındaki örnekle Narin'in DNA'sı uyuştu.

Gündem 31 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Narin Güran.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan 8 yaşındaki Narin Güran altı çocuklu ailenin tek kızıydı. 21 Ağustos’ta Kuran kursuna gitti ve ailesi o andan sonra bir daha haber alamadı. Ailesi jandarmaya başvurdu ve o günden bu yana Narin her yerde aranıyor, ifadeler alınıyor. Çalışmalar sürerken annesi bir televizyon kanalının canlı yayınına katıldı ve “Daha önce bizden şüphelenirler diye söylemedim” diyerek sosyal medyada yankı uyandıran şu açıklamayı yaptı:

“Oğlum askere gidiyor. Misafir gelecek. Dama çıktım, yatağımı serdim. Baktım Enes ahırın yanında, ben onu görmüyorum ama sesi geliyor. ‘Dün gece köpek benim hindimi yemiş’. Enes’i çağırdım. İki arkadaşı da oradaydı. Bunu da dile getirmedim, önce söylememiştim. Bizden şüphelenirler diye söylememiştim. O gün, askere gidecek olan oğlum ve iki arkadaşı bizim arka bahçede tütün içip bir köpeğe zarar veriyorlardı. ‘Yapmayın, günahtır’ dedim.”

Annenin bu açıklamasının ardından yayından hızlıca kesildi ve abisi de gözaltına alındı. Abisinin kolunda ısırık izi vardı ve bu izin kime ait olduğunun bulunması için Adli Tıp Kurumu devreye girdi. İşte bu noktadan sonra medyada işler sarpa sardı. Çünkü önce bazı haber siteleri diş izlerinin abisine ait çıkmadığını, bazıları izlerin tespit edilemeyeceğini, bazıları da izin Narin’e ait olduğunu yazdı. Bunların arasında ünlü gazeteler ve kanallara ait haber siteleri de vardı. TRT ise iki diş iz olduğunu duyurdu. 10Haber’in Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren’den edindiği bilgiye göre izler tespit edilemezdi:

“Sosyal medyada dolaşan iddiaların hepsi yalan, Adli Tıp Kurumu’nun herhangi bir tespiti yok. Adli Tıp’tan gelen raporda söylenen tek şey ısırık izinin bu haliyle bir çocuğu mı yoksa bir yetişkine mi ya da kime ait olduğunu tespit etmenin mümkün olmadığı.” Konuyla ilgili gün gün derlediğimiz ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu olaydan sonra medya sayesinde tüm gözlerin çevrildiği Narin’le ilgili haberlere yayın yasağı geldi. Zaten net olarak yapılmayan resmi açıklamalar da sona erdi.

Şimdi olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sabah’tan Hüseyin Kaçar’ın haberine göre; soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı, anne Yüksel ve baba Arif Güran’ın da aralarında olduğu tüm aile fertleri ile amcalar ve kuzenlerden yeniden ifadeye alınması için kolluk kuvvetlerine talimat verdi. Savcılığın talimatı üzerine jJandarma ifadelerini almak üzereler gözaltına aldığı Narin’in tüm aile fertlerini çapraz sorgudaydı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan Narin’in 18 yaşındaki ağabeyi E.G. kolundaki diş izi tespit edilemeyince serbest bırakılmıştı. Anne Yüksel ve baba Arif Günay ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, amca, kuzen, aile bireyleri ve akrabaların ifade işlemleri ise jandarmada devam ediyor.

Amcanın aracından alınan örnek Narin’in DNA’sıyla uyuştu

DHA ise Narin’in sadece amcasının gözaltında olduğunu yazdı. Ajansta yer alan haberde şu ifadeler yer alıyor: “Soruşturma sürerken, bu kez Narin’in amcası, aynı zamanda kırsal Tavşantepe Mahallesi’nin muhtarı S.G. gözaltına alındı.”

DW’den Alican Uludağ, gözaltına alınan amcanın aracındaki incelemede alınan örnekle Narin’in DNA’sınun uyuştuğunu yazmıştı. Akşam saatlerinde DHA, İHA gibi ajanslarda bu bilgiyi geçti.

Narin’in abisi serbest: Olayla ilgili haberlere ise yayın yasağı geldi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.