Beş gün oldu, minik Narin’den hala haber yok

Diyarbakır Bağlar'da sekiz yaşındaki Narin 21 Ağustos'tan beri kayıp. Arama çalışmaları devam ederken küçük kızın evinin 20 kilometre uzağındaki kayalarda kan izine rastlandı. Valilik kanın başka bir çocuğa ait olduğunu açıkladı.

Gündem 26 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Narin, 21 Ağustos'tan beri kayıp.

Türkiye günlerdir Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde gündüz vakti ortadan kaybolan 8 yaşındaki bir küçük çocuğun bulunup bulunmadığını konuşuyor. Narin Güran adlı kız çocuğu, 21 Ağustosta Kuran kursunda derse gitmiş, ders sonrası arkadaşlarıyla yürüyerek eve dönerken de ortadan kaybolmuştu.

İşte o günden beri Narin aranıyor. Konu o kadar çok insanın içini acıttı ki, Narin günlerdir sosyal medyada gündemin en tepesinde yer alıyor, gazeteler, televizyonlar onun aranma çalışmalarını anlatıyor. Polis ve Diyarbakır Valiliği de Narin’i bulmak için olağanüstü çaba içinde. Örneğin onun ve ailesinin oturduğu Tavşantepe mahallesine girip çıkan tam 9 bin 300 taşıt aracında polis arama yaptı, Narin’in izini bulamadı.

Narin’e ilişkin bu büyük ilgi çok sayıda spekülatif bilginin yayılmasına da neden oluyor. Bunlardan biri dün sabah saatlerinde yayılan ‘Narin’in öldürülüp gömüldüğü yerin bulunduğu’ yönündeki sansasyonel haberdi. Sosyal medyada hızla yayılan bu iddiaya valilik neredeyse anında cevap verdi, açıklamada kayıp kız çocuğu Güran’ın bulunabilmesi amacıyla Valilik koordinasyonunda AFAD İl Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekiplerce geniş çaplı arama faaliyetine titizlikle devam edildiği bildirildi ve “Bazı sosyal medya hesaplarında kayıp olarak aranan Narin Güran’ın cenazesinin bulunduğuna yönelik yapılan paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Vatandaşlarımızın sosyal medya hesaplarında paylaşılan bu tarz asılsız iddialara itibar etmemeleri rica olunur” dendi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde yaşanan olayda sekiz yaşındaki Narin Güran Kuran kursundan ayrıldı, arkadaşlarıyla birlikte yürüdüğü görüntüler bir güvenlik kamerasına yansıdı, sonra yol ayrımında arkadaşlarından ayrıldı tek başına yürümeye başladı ve bir daha da küçük kızdan haber alınamadı. 21 Ağustos’ta saat 15.00 sıralarında ailesinin yetkililere bildirmesi üzerine bölgede 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekiplerince başlatılan aramalar sürüyor.

Kan izlerine rastlandı

Narin’den bir iz bulabilmek için beş günde tam 9 bin 300 araç kontrol edildi. Araçlardan bir iz çıkmayınca dün akşam jandarma ekiplerince mahalledeki tüm evlerde arama yapıldı.

Sabahın erken saatlerinden itibaren AFAD bünyesindeki dalgıçlar sulama kanalında, AFAD’a bağlı arama kurtarma ve diğer ekipler de mahallenin çevresinde, kayalıklar ve tarlalarda arama sürerken Narin’in evinin 20 kilometre uzağındaki kayalık bölgede kan izlerine rastlandı.

Diyarbakır Valiliği ise kanın Narin’e ait olmadığını açıkladı: “Kayalıklar üzerinde bulunan kan lekesinin mahalle sakinlerinden bir çocuğun burnunun kanaması sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir. Valiliğimizin koordinasyonda ilgili kurumlarımız vasıtasıyla, her türlü ihtimal değerlendirilerek, kayıp kızımızın aranmasına devam edilmektedir.”

‘Evladımın son görüldüğü an okula ait güvenlik kamerası görüntüsü’

Baba Arif Güran ise şunları söyledi: “Kızım çok masumdu. Bu insanların bizim için yaptığı mücadele bizi ayakta tutuyor. Evladımın son görüldüğü an okula ait güvenlik kamerası görüntüsü. Kızım sanki yer yarıldı içine girdi. Ne terliğini ne tokasını ne elbisesini, hiçbir şeyini bulamıyoruz. Kızımın bir an önce bulunmasını istiyoruz. Gören, duyan, bilen varsa kızımın yerini söylesin. Asılsız ihbarlardan dolayı telefonumu kapattım. Gerçek bir ihbar gelse bile bana ulaşamayacaklar. Asılsız olanlar arama yapmayı bıraksa belki gerçekten bilen biri arar.”

Minik Narin sanki yer yarıldı, içine girdiMinik Narin sanki yer yarıldı, içine girdi

Sekiz yaşındaki Narin günlerdir kayıp: Diyarbakır Valiliği 'henüz bulamadık' açıklama yaptıSekiz yaşındaki Narin günlerdir kayıp: Diyarbakır Valiliği ‘henüz bulamadık’ açıklama yaptı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.