Özgür Özel: Kürt sorununu çözmek için söz veriyoruz

CHP Genel Başkan adayı Özgür Özel, CHP Diyarbakır İl Kongresi’nde, ’Biz Kürt sorununu görüyor, biliyor ve gerçekten siyasi istismar konusu yapmaksınız çözmek üzere söz veriyoruz’ dedi. Özel, kayyumlarla ilgili de net konuştu.

Siyaset 7 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır İl Başkanlığı’nın 38. Olağan Kongresi, merkez Yenişehir ilçesindeki bir salonda gerçekleştirildi. CHP’nin Genel Başkan adayları Özgür Özel ile Örsan Öymen, Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, milletvekilleri ve siyasi parti temsilcilerinin katıldığı kongrede seçime blok liste ile gidildi.,

Kongrede tek aday olan mevcut il başkanı Abdullah Atik, yeniden il başkanı seçildi.

Burada konuşan Özgür Özel, Diyarbakır’a Sezgin Tanrıkulu’ndan sonra en çok gelen isimlerden biri olduğu söyleyerek, “Diyarbakır’da siyasi temsilde bulunmak, haksızlıklara karşı ses yükseltmek, doğru yerde durmak başka taraflardan başka başka yorumlanabiliyor. Ama iki şeyin rengi olmaz. Bunlardan biri bir ananın gözünün yaşıdır, birisi de emekçinin alnının teridir. Bunun Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi, sağcısı, solcusu olmaz. Anaların gözünden yaşlarının süzülmeyeceği, emekçinin alnının terinin hakkını alacağı yarınlara birlikte yürüyeceğiz. Yarınları hep birlikte kuracağız” dedi.

Kılıçdaroğlu’yla görüşen Özgür Özel görevini ‘fiilen’ bıraktığını ilan ettiKılıçdaroğlu’yla görüşen Özgür Özel görevini ‘fiilen’ bıraktığını ilan etti

‘Türkiye’de Kürt sorunu olduğunu inkar ediyorlar’

Özel, Kürt sorununa ilişkin, “Ülkeyi bugünlerde, geçmişte ‘Kürt sorunu benim meselem’ diyen birisi yönetiyor. Artık Türkiye’de Kürt sorununun olduğunu inkâr ediyorlar. Onların savruldukları yer bir yana; biz, Kürtlerin kimliğine, dillerine, kendilerini ifade etmelerine ve her türlü ayrımcılığa karşı, uğradıkları her türlü haksızlığa karşı, Kürt sorununu görüyor, biliyor ve gerçekten siyasi istismar konusu yapmaksızın çözmek, bu yolda yürümek üzere söz veriyoruz arkadaşlar. Söz veriyoruz” diye konuştu.

‘Demokrasiye vurulan kayyum hançerini reddediyoruz’

HDP’li belediyelere atanan kayyumlarla ilgili ise, “Bazı illerin, bazı seçmenlerin belediye başkanı seçebildiği, bazı seçmenlerin seçemediği bir ülkeye demokrasi denmez. Manisa’da oy atıp belediye başkanı seçebilirsin; İstanbul’da, Osmaniye’de, Yozgat’ta, Trabzon’da seçebilirsin. Ama Mardin’de, Muş’ta, Diyarbakır’da olunca, ‘Sen seçersin ben görevden alır bildiğimi atarım.’ Böyle bir demokrasiyi, kayyum demokrasisini, demokrasiye vurulan kayyum hançerini reddediyoruz. Ayrıca, hangi partiye oy verirlerse versinler; Diyarbakırlıların verdiği oyların Türkiye’nin dört bir yanındaki oylar kadar eşit, özgür oylar olduğunu biliyoruz. Onların temsilcilerine farklı muameleler uygulanmasını da asla doğru bulmuyoruz” sözlerini sarf etti.

Özgür Özel'den Akşener'e yanıt: CHP de şerbet içmediÖzgür Özel’den Akşener’e yanıt: CHP de şerbet içmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.