Kurban öğretmen, katil zanlısı öğretmen ve bir şüpheli daha çıktı, o da öğretmen

Diyarbakır'da öğretmen Zeynep, sevgilisi olduğu öne sürülen meslektaşı Osman Karaaslan'ı öldürmekten gözaltına alındı. Sorguda suçu kendi işlediğini söyledi ama cevap veremediği bir soru beraber yaşadığı sevgilisini yakalattı. O da öğretmen.

Gündem 12 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Öğretmen Zeynep A.

Öğretmen Zeynep A. Diyarbakır’da yaşıyor, Kayapınar ilçesindeki Medya Mahallesi’nde bir sitede oturuyordu. Sitedeki dokuz katlı apartmanın altıncı katında oturan öğretmen iddiaya göre meslektaşı Osman Karaaslan’la sevgiliydi. 9 Temmuz’da onu eve çağırdı ve yine iddiaya göre; ikili bilinmeyen bir nedenle kavga etmeye başladı ve Zeynep A. tabancayla Osman Karaaslan’a ateş etti. Silah sesini apartmandakiler duydu ve durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri geldi. Osman Karaaslan’ın yaşamını yitirdiği belirlendi.

Evde bekleyen iki çocuk annesi Zeynep A. polis tarafından olayda kullanılan tabancayla gözaltına alındı. Osman Karaaslan’ın cansız bedeni otopsi için adli tıp kurumuna götürüldü.

Olay basına yukarıda anlattığımız gibi yansıdı ama bir soru, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Zeynep gözaltından sonra sağlık kontrolüne götürülmüştü. Yüzünde morluklar vardı ve olay sırasında gerçeklememişti. Bu nedenle yeniden sorguya alındı ama Zeynep suçu kendi işlediği konusunda ısrarcıydı. Bu sırada ona polisler tabancayı nasıl kullandığını sordu. Zeynep tarif edemedi ve polisler de silahın sahibi olan, Zeynep A.’nın ifadesinde, “2 gün önce çocuklarımı alıp, köye gitti” dediği dini nikahla birlikte yaşadığı öğretmen Şeyhmus Y. üzerinde yoğunlaştı.

Sitenin çevresindeki Kent Güvenlik Yönetimi Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameraları görüntülerini inceleyen polis, Şeyhmus Y.’nin olaydan önce ve sonra siteye giriş-çıkış görüntülerine ulaştı. Düzenlenen operasyonla Şeyhmus Y., Bağlar ilçesinde gözaltına alındı. Zeynep A. ve Şeyhmus Y., işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Öğretmen eve çağırdığı meslektaşını öldürdü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.