Ödenmeyen maaşını isteyen gence işkence: Elektrikli sopayla dövüldüm, kerpetenle dişlerim çekildi

Çalışmak üzere gittiği Antalya'da iki yıllık ödenmeyen maaşını isteyen 22 yaşındaki genç iddiaya göre elleri kolları bağlanıp elektrikli sopayla dövüldü.

Gündem 16 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Vedat Kurt isimli 22 yaşındaki bir genç Antalya’da çalıştığı iş yerinden iki yıldır alamadığı maaşını talep ettiği için üç gün boyunca iş sahiplerinin ağır işkencesine maruz kaldığını iddia etti.

Urfa’nın Suruç ilçesinde yaşayan Vedat Kurt sosyal medya hesabından 2020’de çalışmak üzere gittiği Antalya’daki iş sahiplerinin telefonunda çıkan işkence resimlerini paylaştı. Kurt “Bana yapılan bu işkence görüntüleri dört kişinin HTS telefon kayıtlarından ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı bilirkişi raporundan çıkıyor” dedi.

Kurt kendisine işkence eden dört kişiyi şikayet etmesine ve HTS kayıtlarında işkence görüntüleri olmasına rağmen zanlılar hakkında cezai yaptırım uygulanmadığını söyledi.

“Elleri ayakları bağlandı, elektrikli sopayla dövüldü”

Gazeteci Mehmet Yetim’in konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında olayın ayrıntılarına yer verildi. Babası öldükten sonra ailesine bakmak için 2020’de çalışmak üzere Antalya’ya giden Vedat Kurt Antepli Ahmet Usta denen bir oto bakım atölyesinde işçi olarak çalışmaya başladı.

İddiaya göre iki yıl boyunca çalıştığı işyerinden maaş alamayan Vedat Kurt parasını talep edince işyerinin ortakları A.T., O.T., S.T. ve A.A.’nın üç gün boyunca işkencesine uğradı. Elleri ayakları bağlanıp aç ve susuz bırakılan Vedat Kurt’un dişleri kerpetenle çekildi, elektrikli sopayla dövüldü.

Mehmet Yetim’in sosyal medya paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

3 gün boyunca aç susuz bir şekilde elektrikle, dayakla sopayla işkence ve en son kerpetenle dişlerim çekildi. Ve dahası ağzıma türlü türlü böcekler konup zorla yedirilerek birçok işkencelere tabi tutuldum.

Tüm bunları bana yapan 4 kişi 3 ay boyunca beni izbe bir odada rehin aldı, yaralarım biraz iyileştikten sonra onlarından elinden kaçarak karakola giderek bana işkence yapanlardan şikayetçi oldum.

Bana yapılan bu işkence görüntüleri 4 kişinin HTS telefon kayıtlarından ve Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı Bilirkişi raporundan çıkıyor.

Bana reva görülen bu işkenceleri yapanlar ortada o kadar delil, bilgi ve görüntü olmasına rağmen ellerini ve kollarını sallayarak toplum içinde gezmeye devam ediyor.

Bana 3 ay boyunca bu işkenceleri reva görenlerden şikayetçi olmaya devam edeceğim, o kadar duruşma oldu ama maalesef bu şahıslar hakkında herhangi bir işlem yapılmadı, 2 ay sonra yine duruşmamız olacak ama bu şahıslar hala beni arayarak şikayetimden vazgeçmemi isteyerek sürekli taciz ve tehdit ediyor.

Vatandaş olarak Adalet Bakanlığına sesleniyorum. Benim gibi gariban bir vatandaşın hakkını kim savunacak? Ben Adalete nasıl güveneceğim.

Türkiye, işçi hakları konusunda en kötü 10 ülkeden biriTürkiye, işçi hakları konusunda en kötü 10 ülkeden biri

İçme suyu hattı çalışmasında göçük: Üç işçi hayatını kaybettiİçme suyu hattı çalışmasında göçük: Üç işçi hayatını kaybetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.