Öğretmenler bayrama kızgın girdi: Bakanın son sözleri de tuz biber ekti

Özel okul öğretmenleri bayrama TBMM kapısındaki hak nöbetlerinde girdi. Bakan Tekin’in ‘Dünyada bu kadar öğretmen fonlayan iktidar yok’ sözlerine de tepki yağıyor. Özel okul öğretmenleri, taban maaşlarına yasayla güvence istiyor.

Gündem 16 Haziran 2024

Öğretmenler “bayram gelmiş neyime” modunda, çünkü hem ücretlerinden hem de meslekleri hakkında yapılan resmi açıklamalardan memnun değiller.

Özel eğitim kurumlarında çalışan eğitimciler taban maaşın Öğretmen Meslek Kanunu (ÖMK) ile güvence altına alınması ve özlük haklarının sağlanması amacıyla 22 gündür nöbet tutuyor.

Eylemlerine Kurban Bayramı’nda da ara vermeyen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyesi eğitimciler Ankara’da Meclis’in Çankaya kapısında sürdürdükleri nöbetle kararlılık mesajı verdi.

Sendikanın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Ankara’da sürdürdüğümüz nöbetimizin 22. günündeyiz. Bayramın birinci gününü TBMM Çankaya kapısında sürdürdüğümüz eğitim nöbetimizde haklarımızın peşinde geçiriyoruz. Bizim dersimiz Ankara’da” dendi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e ve bakanlığa “Bayramda ailelerimizin yanında olamıyoruz Yusuf Tekin, neden mi? Çünkü bize bayram yok! Sabrımızın sonlarındayız” diye seslenildi.

Şimdi de ‘fonlama’ tartışması

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in öğretmenlerle ilgili yaptığı son açıklamaya da hem sosyal medyadan hem de eğitim sendikalarından tepki yağıyor.

Milli Eğitim Bakanı Tekin dün Erzurum’da Ak Parti’nin bayramlaşma programında “Sokakta gördüğünüz 80 kişiden biri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından maaşı ödenen öğretmen statüsünde. Bakın bu devasa bir rakam. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 30’lu 40’lı rakamlardan şu an 13-14’lere düşmüş durumda. Bunlar dünya ortalamalarının gerçekten üstünde olan rakamlar. Dünyanın hiçbir tarafında bu kadar büyük bir öğretmen kitlesi kamu tarafından fonlandırılmıyor” dedi.

Eğitim-Sen ise bu açıklamaya “Dünyanın hiçbir yerinde eğitim emekçileri bizzat Milli Eğitim Bakanı tarafından bu kadar itibarsızlaştırılmıyor. Öğretmenler kamu tarafından fonlanmıyorlar. Yaptıkları işin, verdikleri emeğin karşılığını alıyorlar” diyerek tepki gösterdi.

Öğretmenlerin açlık sınırının altında ücret aldığı vurgulanan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Bakan kamu kaynaklarıyla fonlananları görmek istiyorsa proje adı altında dinci gerici cemaat ve vakıflara, teşvik adı altında özel okul patronlarına, geçiş garantili köprülere, havalimanlarına, otoyollara aktarılan kamu kaynaklarına, 5’li çetenin silinen vergi borçlarına, sarayın harcamalarına ayrılan milyarlara baksın.”

Sokak ortasında öldürülen öğretmen kan davası kurbanıymışSokak ortasında öldürülen öğretmen kan davası kurbanıymış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.