Ah Gizem! Okulda çocukça bir iddiaya tutuşuldu, emniyet filesi ise çürüktü ve olan oldu

Rize'deki ortaokul öğrencisi Gizem, okuldaki yangın merdiveninin boşluğuna düşerek öldü. Arkadaşları ifadesinde iddiaya girdiklerini ve Gizem'in buradaki fileye çıkınca düştüğünü anlattı.

Gündem 21 Eylül 2024
Rize'de ölen Gizem Kazdal.

Rize’de yaşayan Gizem Kazdal 14 yaşındaki bir ortaokul öğrencisiydi. Her sabah yaptığı gibi dün sabah evden çıktı Müftü Mahallesi Atatürk Caddesi’ndeki Rize Anadolu İmam Hatip Ortaokulu’na gitti. 8. Sınıfa giden Gizem’in sınıfı dördüncü kattaydı, o da sınıfına geçti. Bina içinde bir de yangın merdiveni vardı. Bir süre sonra bu merdivenin olduğu yerden tüyler ürperten bir ses duyuldu. Gizem, merdiven boşluğundan düşmüştü.

Merdivene gelen öğretmenler hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. Okula gelen sağlık ekipleri küçük kıza burada ilk müdahaleyi yapıp Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırdı. Ancak Gizem, hastanedeki tüm müdahalelere rağmen öldü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı ve Gizem’in arkadaşlarının ifadeleri alındı. Arkadaşlarının anlattığı; boş ders olduğu için koridora çıktıkları ve bir iddiaya tutuştukları oldu. Bu iddiaya göre Gizem merdiven boşluğundaki emniyetsiz filenin üzerine çıkmıştı ve filenin bağlantı noktası kopmuştu. Diğer katlardaki emniyet fileleri de Gizem aşağı düşerken küçük kızı koruyamadı.

Hayatını kaybeden Gizem Kazdal için Güneysu ilçesinde cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Gizem’in amcası Yargıtay Üyesi Şaban Kazdal, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Milletvekili Muhammet Avcı, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende Gizem’in ailesi taziyeleri kabul etti. Gizem Kazdal’ın cenazesi Güneysu Merkez Camii’nde öğle vaktinde kılınan cenaze namazı sonrası Kıbledağı köyündeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

11 yaşındaki çocuk beden eğitimi dersinde öldü11 yaşındaki çocuk beden eğitimi dersinde öldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.