Olimpos’un en eski ağaç evleri tamamen yandı

Antalya'nın ünlü tatil merkezi Olimpos'ta Milli Park içindeki 'Kadir'in Ağaç Evleri' adlı tesis önceki gece çıkan yangında kül oldu. Ağaç evler 2007 yılında da yanmış ve sonra yeniden inşa edilmişti.

Gündem 11 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Kadir'in Ağaç Evleri yandı

Antalya’yı ağaç ev turizmiyle tanıştıran ve Olimpos’ta turizmi başlatan Kadir’in Ağaç Evleri’nde saat 03.00 sıralarında yangın çıktı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan yangına Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi müdahale etti.

Ağaçların üstüne yapılmış barakalarıyla bilinen 200 yataklı tesisteki yangın dört saatte kontrol altına alındı. Yangının başlamasıyla tesisteki müşterilerin hemen tahliye edildiği, can kaybının olmadığı öğrenildi. Tesisin sahibi Kadir Kaya gördüğü manzarayla büyük şaşkınlık yaşadı.

Olimpos ve Çıralı’ya dolu yağdı, kumsal bembeyazOlimpos ve Çıralı’ya dolu yağdı, kumsal bembeyaz

Kadir’in Ağaç Evleri’nde ilk yangın 8 Şubat 2007 tarihinde çıkmış, tesis tamamen yanmıştı. Toros Dağları’nın ayağında yer alan ve uluslararası gezginler camiasında çok popüler olan Kadir’in Ağaç Evleri yeniden yapılmıştı.

2009 yılında da Kumluca Olimpos’ta yaşanan sel felaketinde Kadir’in Ağaç Evleri zarar görmüştü. Mekanın içinde bulunan Öküz Bar tamamen yok olurken 70 odada hasar oluşmuştu. Daha önce TNT Dergisi tarafından yeryüzünün en iyi hosteli seçilen Kadir’in Ağaç Evleri dünyaca tanınıyor.

Olimpos Sergileri III: Hiç duymadıysanız, şanslısınız!Olimpos Sergileri III: Hiç duymadıysanız, şanslısınız!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.