Bursa’da bir okul çok dertli: Akşamları uyuşturucu tacirleri, gündüzleri tarikatçılar geliyor

Bursa’da bir ortaokul önünde yapılan protestoda gündüzleri okula mahalledeki tarikatın girip çıktığı, akşamları ise okul önünde sürekli uyuşturucu kullanıldığı ifşa edildi. Okulun güvenlik personeli sayısı ise ‘sıfır’.

Gündem 20 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Bursa dün çarpıcı bir protesto eylemine sahne oldu.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der) ve Tüm Öğretmenler Birliği Sendikası Bursa İl Temsilciliği Osmangazi’deki Faik Yılmazipek İmam Hatip Ortaokulu önünde “Okulun içinde tarikat, dışında uyuşturucu istemiyoruz” temasıyla buluştu.

Ortaokulu önündeki açıklamayı Veli-Der Bursa Şube Başkanı Barış Dinga okudu.

‘Okullar kaderine terk edilmiş’

Dinga önünde bulundukları okulun nasıl tehlikelerle kuşatıldığını şu sözlerle açıkladı:

“Okul çevresi kötü niyetli kişi ve grupların kol gezdiği ve kötü amaçlarını gerçekleştirmek için öteden beri mesken tuttukları yerlerin başında geliyor. Buna rağmen okullarımızın birçoğunda güvenlik yok. Faik Yılmazipek dezavantajlı bir bölgede olan bir okul. Okuldaki veliler güvenlikle alakalı imza toplayıp dilekçe vermesine rağmen okulda hâlâ güvenlik personeli yok.

Güvenlik personeli olmayan bu okulun önünde ise her akşam uyuşturucu madde alınıyor, alkol kullanılıyor. Yaşanabilecek bir problemde sorumluluk okulları nitelikli ve niteliksiz diye ayıran, okullara kadrolu personel atamayanlardadır. Bir an evvel bu sorun çözülmelidir. Duruma müdahale eden güvenlik emekçileri okullara atanmalıdır. Devlet okulları kaderine terkedilmiş.”

Mahalledeki tarikattan çocuklara ‘davet’

Açıklamanın devamında okulun olduğu mahalledeki tek sorunun uyuşturucu olmadığını söyleyen Barış Dinga “Buradan tüm kamuoyuna sesleniyoruz. Bu okulun olduğu mahallede bir de tarikat var. 6-7-8 yaşındaki çocukları dergaha davet ediyorlar. Çocuklarımızı asla buraya göndermeyecek, geleceklerinin çalınmasına izin vermeyeceğiz. Bu dünyaya çocuklarımızdan daha büyük bir mirasımız yok. Laik, sosyal hukuk devletinde tüm çocuklar devletin, kamunun himayesinde ve denetiminde olmalıdır. Kamusal eğitimin gereği budur. Buradaki velilere ve yoksul halka tarikatları ve uyuşturucuyu reva görenleri protesto ediyor, uyuşturucuyu okul önünden, tarikatları mahallelerimizden ve okul içinden çıkarana kadar mücadeleye devam edeceğimizin bilinmesini istiyoruz. Güvenlikli, nitelikli okul; bilimsel, laik eğitim istiyoruz” diye konuştu.

Menzil tarikatına ait kursta ölü bulunan çocuğun dosyası İstanbul'a gönderildiMenzil tarikatına ait kursta ölü bulunan çocuğun dosyası İstanbul’a gönderildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.