Otizmli çocuğu dövdüğü iddia edilen eğitmen ve okul müdürü gözaltında

İstanbul'da bir otizmli çocuğun dövüldüğüne dair görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine eğitmen ve okul müdürü gözaltına alındı.

Gündem 4 Eylül 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstanbul’da bir otizmli çocuğun dövüldüğüne dair görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine başlatılan inceleme sonucunda eğitmen F.B. ve olaya göz yumduğu değerlendirilen okul müdürü E.U.’nun gözaltına alındığını bildirdi.

İstanbul’da bir otizmli çocuğun okulda dövüldüğüne dair görüntülerin sosyal medyada paylaşılması üzerine emniyet güçleri harekete geçti.

Konuya ilişkin İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nden açıklama yapıldı: “İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince 03 Eylül tarihinde saat 17.15 sıralarında Çekmeköy Çatalmeşe Mahallesinde bulunan ve özel gereksinimli çocuklarımıza eğitim veren bir okulda meydana gelen olayla ilgili olarak; okulda bulunan özel gereksinimli çocuklara şiddet uygulandığı ve bu görüntülerin sosyal medyada yayınlandığı belirlenmiş, olayla ilgili inceleme başlatılmıştır.

İnceleme ve tanık beyanları neticesinde; olayı gerçekleştirdiği belirlenen eğitmen F.B. ve olaya göz yumduğu değerlendirilen okul müdürü E.U. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili yakalanan şüpheliler tahkikat işlemlerinin akabinde kasten yaralama suçundan adli makamlara sevk edilmiştir.”

Bakanlıktan da açıklama

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eğitim aldığı okulda dövülen otizmli kişiye şiddet uygulayanın gözaltına alındığını duyurdu. Bakanlığın resmi X hesabından yapılan açıklamada otizmli genç ve ailesine yönelik uzman ekipler tarafından psikososyal destek sürecinin başlatıldığı ve şiddet uygulayan kişinin en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağı belirtildi. Açıklama şöyle: “İstanbul’da bir Otizm Spor Kulübünde gerçekleştiği tespit edilen görüntülerin ardından İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerimiz emniyet birimleri ile koordineli bir şekilde harekete geçmiştir. Şiddet uygulayan şahıs ifadesinin alınmasının ardından gözaltına alınmıştır. Otizmli gencimiz ve ailesine yönelik uzman ekiplerimiz tarafından psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Bakanlık olarak yargı sürecine müdahil olarak şiddet uygulayan şahsın en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız.”

Otizm ve şizofreniyi anlamak için fare beyninde insan hücresi büyüttülerOtizm ve şizofreniyi anlamak için fare beyninde insan hücresi büyüttüler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.