Oturma eylemi yapmak isteyen öğretmenlere polis müdahale etti

Ankara'da polis Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önündeki basın açıklamasından sonra oturma eylemi yapmak için parka yürüyen öğretmenlere müdahale etti.

Gündem 26 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Ülkenin farklı bölgelerinden Ankara’ya gelen Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası üyeleri Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde basın açıklaması yaparak taleplerini dile getirdi.

Buradan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yanındaki Milli Egemenlik Parkı’nda oturma eylemi yapmak için yürümek isteyen öğretmenlere polis müdahale etti. Çıkan arbedede bazı öğretmenler yaralandı. Müdahale sırasında burnundan yaralanan öğretmen Muhammed Şahin “Tek isteğimiz taban maaş. Yasa dışı bir işlem yapmıyoruz” dedi. Öğretmenler “Patronların Bakanı Yusuf Tekin istifa,” “Öğretmenler birlikte, birlikte güçlü,” “Sözünü tutmayan Bakan Tekin istifa” sloganları attı.

‘Onların çocuklarını da biz eğiteceğiz’

Bu sırada burnundan yaralanan öğretmen Muhammed Şahin “Öğretmenler taban maaş hakları için burada. Yasa dışı bir işlem yapmıyoruz. Hakkımızı legal yöntemlerle istiyoruz, ama yapılan müdahale orantısız. Karşımızdakiler de bu ülkenin vatandaşı. Tek isteğimiz taban maaş. Müdahale edenlerin de bizden yana olması lazım, yarın onların çocuklarını da biz eğiteceğiz” diye konuştu.

‘Adalet işte burada’

Sendikanın Genel Sekreteri Hüseyin Aksoy müdahalenin ardından şu açıklamayı yaptı:

“Öğretmene değer verilmediği, kamu ya da özel fark etmeksizin öğretmenler asgari ücretle çalıştırılamaz diyemedikleri müddetçe biz bu mücadeleyi vereceğiz. Ne gözaltından ne tutuklamadan ne patronlardan korkuyoruz ne geri adım atıyoruz. Bu ülkede eğer öğretmene değer gösteriyoruz diyorlarsa özel eğitim kurumlarında öğretmenler asgari ücretlerle çalıştırılamaz diyecekler. Bunu güvence altına alacaklar. Bunu yapmayanlar açık şekilde patronların yanında yer alıyor demektir. Patronlar tarafından yönetiliyor demektir.

Çünkü Yusuf Tekin kendisi de nisan ayında ‘Bu taban maaş uygulaması üç formül şeklinde geçecek’ dedi. ‘Bunu siz istiyorsunuz diye değil biz zaten yapacağız’ dediler. ‘Biz vicdanlı insanlarız’ dediler. ‘Adaleti savunuruz’ dediler. Adalet işte burada. Vicdan onlar için de öğretmenin patronların karşısında ezilmesi demektir. Bakın biz TBMM’ye sesleniyoruz, AKP’ye, Saadet Partisi’ne, MHP’ye, YRP’ye, DEM Parti’ye, CHP’ye sesleniyoruz, tüm partilere sesleniyoruz. Her şey sizin Öğretmenlik Meslek Kanunu komisyona geldiğinde alacağınız doğru tavra bakıyor.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.