Para ünitesini kırıp 41 tanesini birden soydular: İstanbul’daki ATM fareleri yakalandı

İstanbul'daki ATM'lerde yapılan soygunculuk güvenlik kameralarına yansıdı. Motosiklet kaskıyla yüzünü gizleyen 12 şüphelinin kimliği belirlendi ve gözaltına alındı.

Gündem 9 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul’da ATM’lerde son zamanlarda sık sık yaşanan hırsızlık olayları polisi harekete geçirdi. Yapılan incelemelerde bazı hırsızlıkların güvenlik kamerasına yansıdığı tespit edildi. Görüntülerde yüzlerini motosiklet kaskı ile gizleyen şüphelilerin ATM’de işlem yapıyormuş gibi davranarak para yatırma ünitesinin kapağını parçaladığı ardından alabildikleri kadar parayı alarak kaçtıkları görüldü.

Bu görüntülerle birlikte 12 şüphelinin kimliği belirlendi ve polisler önceki gün Esenyurt, Beylikdüzü ve Avcılar’da belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda, 12 şüpheli yakalanarak Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Yapılan çalışmalarda şüphelilerin 41 ATM’den aynı yöntemi kullanarak hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. 10 Şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çocuğu hırsızlıktan depoya kapatan iki kişi adli kontrolle serbestÇocuğu hırsızlıktan depoya kapatan iki kişi adli kontrolle serbest

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.