‘Park etme’ atışması: Öğretmenler Günü hediyesi ‘açığa alındı’ belgesi oldu

Muğla'da bir lisede bahçeye araç girmemesi için kapı yapıldı ama aynı bahçeyi paylaşan enstitüde bir yönetici otomobilini yine de içeri park etmek istedi. 35 yıllık öğretmen olan okul müdürü de buna itiraz edince hemen görevden alındı.

Gündem 30 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Sunday Özcan 22 Kasım’da yani Öğretmenler Günü’nden iki gün önce görevden uzaklaştırıldı. Müdür Özcan’ın görevden uzaklaştırılmasını isteyen İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’dı. 15 Ağustos’ta yeni görev yerine atanan Sunday Özcan’ın uzaklaştırılmasını istemesinin sebebi de Özcan’ın okul ziyareti sırasında “Müdür Çay’a söylem ve hareketle küçük düşürücü davranması”ydı. Talep kabul edildi ve 35 yıllık öğretmenliğinin 24 yılını idareci olarak sürdüren Sunday Özcan görevden el çektirildi. Ancak uzaklaştırma kararıyla ilgili farklı bir iddia gündeme geldi.

Olgunlaşma Enstitüsü (solda) Zübeyde Hanım Teknik ve Mesleki Anadolu Lisesi (sağda) aynı bahçe içinde.

Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Olgunlaşma Enstitüsü ile aynı bahçeyi kullanıyordu. Veliler güvenlik gerekçesiyle bahçeye kapı yapılmasını, içeri araba alınmamasını istiyordu. İçeri giren araçların kontrol edilmemesinin güvenlik sorunu yarattığını vurguluyorlardı . Velilerin isteği okul yönetimince kabul edildi, demir kapı yapıldı ve ne personel ne de çevrede yaşayanların arabası alındı bahçeye. İletişim Bölge Müdürlüğü ise Olgunlaşma Enstitüsü içinde hizmet veriyordu ve iddiaya göre Müdür A.U. aracını bahçeye park etmek istiyordu. Ancak Olgunlaşma Enstitüsü’nün sadece caddeye bakan kısmı onlara aitti ve lisenin bahçesi çocukların oyun alanıydı. Bu nedenle okul müdürü Sunday Özcan A.U.’nun talebine karşı çıktı ve her şey bundan sonra gelişti. İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay olayın ardından okula gelip park yeri nedeniyle Sunday Özcan ile tartıştı ve ‘amire karşı küçük düşürücü davranış’ nedeniyle Özcan’ın görevinden uzaklaştırılmasını istedi.

Olgunlaşma Enstitüsü önüne velilerin karşı çıktığı ama yine de park edilen araçlar.

Okul müdürünün olayı yargıya taşıdığı öğrenilirken bilgi almak için ulaştığımız İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay bakanlık soruşturması olduğunu, bu nedenle konuşmayacağını söyledi. Velilerin bahçenin park yeri olarak kullanılmaması ısrarı sürüyor. Çocuklarının henüz lise çağında olduğunu, okul kapısının sürekli kapalı olması gerektiğini söylüyorlar. Ayrıca çocukların bahçedeki makam aracına oynarken yanlışlıkla zarar vermeleri durumunda devlet malına zarar vermiş olacakları endişesi içindeler.

İddiaya göre okulun kapısı da artık açık. Muğla’da bazı vatandaşlar ise Sunday Özcan’ın göreve iadesi için imza kampanyası başlattı ve Muğla Valiliği’ne dilekçe yazdı.

'Karaman'daki skandal çorap söküğünü başlatacak olan ipliktir'‘Karaman’daki skandal çorap söküğünü başlatacak olan ipliktir’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.