Parkta oturan gençlere bahçe makasıyla saldırdı: Mahallenin namusunu kirlettiniz

Ahmet Aydın Konya'da parkta oturan 17 yaşındaki çocuklara bahçe makasıyla saldırdı. Erkek çocuk göğsünden yaralandı ve "iki gün yoğun bakımda yattım" dedi.

Gündem 23 Nisan 2024
Konya'da 61 yaşındaki adam parkta oturan çocuklara bahçe makasıyla saldırdı.

Konya’nın Selçuklu ilçesinde 17 yaşındaki A.A. aynı yaştaki kız arkadaşı A.G. ile parkta oturuyordu. Ancak 61 yaşındaki Ahmet Aydın çiftin yanına gelip gençlere “Bu mahallenin namusunu kirlettiniz” diyerek dal budama makinesiyle saldırdı. Yaralandığını fark etmeyen A.A. kız arkadaşıyla parktan ayrıldıktan sonra göğüs bölgesinden kan geldiğini görünce 112 Acil Çağrı Merkezi’ne arayıp yardım istedi. Gelen ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan A.A. iki gün yoğun bakım ünitesinde tedavi görüp iki gün sonra taburcu oldu.

A.A.’nin ailesinin şikayeti üzerine Ahmet Aydın evinde gözaltına alındı. Aydın ifadesinde olaydan önce komşunun ağacını budadığı için elinde dal budama makası olduğunu söyledi. A.A. ile kız arkadaşını uygunsuz vaziyette gördüğünü öne süren Aydın ”Onları uyardım, erkek şahıs bana küfredip tepki gösterdi. Olay anında erkek şahıs yaralanmış. Bu yaralamanın nasıl olduğunu bilmiyorum. Ben yaralanan kişiyi tanımam. Ben uyarmak amacıyla hareket ettim” dedi.

Aydın emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkeme tarafından ‘kasten yaralama’ suçundan tutuklandı.

A.G. ise 5 nisan günü meydana gelen bu olayla ilgili ifadesinde ”Ben o sırada uyuyordum. Arkadaşımın tanımadığım biriyle tartışıp kavga ettiğini gördüm. Olay yerinden ayrıldıktan sonra arkadaşımın yaralandığını fark ettik. Daha sonra da ambulans çağırdık” dedi.

A.A. ise ”İkimiz de oruçluyduk ve çok susamıştık. Gezerken parkta ağaç altında bankı görünce birlikte oturduk. Kız arkadaşım dizime yattı. Arkadan tanımadığım bir insan gelip ‘Mahallenin namusunu kirlettiniz’ dedi ve küfretti. Ben de ‘Biz bir şey yapmadık, gidelim istersen. Küfretmene gerek yok’ dedim. ‘Sana mı soracağım’ diyerek yumruk attı. Sonra da elindeki bahçe makasını bana doğru savurdu. Kendimi savunmak için yumruk attım. Elindeki bahçe makasını 2-3 kez daha savurdu. Ben de geriye doğru kaçtım. Yaralandığımı sonra fark ettim. Ambulansla hastaneye kaldırıldım ve iki gün yoğun bakımda yattım” diye konuştu.

Parkta oturup serinlemek istediklerini belirten A.A. ”Başka amacımız yoktu. Şimdi okula giderken dahi korkuyorum. Psikolojim yerinde değil. Uzman desteği alacağım” dedi. A.A. olayın ardından kız arkadaşıyla ilişkilerinin sona erdiğini sözlerine ekledi.

A.A.’nın abisi Ömer A. ise saldırganın kullandığı makasın daha derine saplanması halinde kardeşinin ölebileceğini belirterek ”Kardeşim ve arkadaşı oruçluymuş. Okuldan sonra Sakarya Parkı’na gidip oturmuşlar. Kız arkadaşı yorgun düşünce kardeşimin dizine yatmış. Bir adam gelip ‘Mahallenin namusunu kirlettiniz’ diyerek kardeşime saldırmış. Kardeşim ‘Biz bir şey yapmadık’ demesine rağmen adam saldırmaya devam etmiş. Adam zaten hazırlıklı gelmiş. Elinde bağ makası varmış. Kardeşime öldürmeye vurmuş. Bu adamın ceza almasını istiyoruz. 50-60 yaşındaki bir adamın 17 yaşındaki bir çocuğa bu şekilde canice saldırmasının mantıklı bir yanını bulamıyorum. Kardeşimin bıçaklandığı yer kalbine 1,5 santim mesafedeymiş. Biraz daha içeri girseymiş kardeşim belki de ölecekti” diye konuştu.

İki günde iki kadın cinayeti, bir yaralama: Katiller reddedilince silahlarına sarıldılarİki günde iki kadın cinayeti, bir yaralama: Katiller reddedilince silahlarına sarıldılar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.