‘Pekmezler’ ve ‘Çirkinler’e operasyon: 73 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul ve Ankara’da gerçekleştirilen iki ayrı operasyonla ‘Pekmez Kardeşler’ ve ‘Çirkinler’ suç örgütüne darbe vurulduğunu duyurdu. Operasyonlar kapsamında toplamda 73 kişi yakalandı.

Gündem 1 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla organize suç örgütlerine yönelik ‘MAHZEN’ operasyonlarının başladığını duyurdu. MAHZEN-1 operasyonu kapsamında Ankara’da Pekmez Kardeşler suç örgütü üyesi 26 kişi yakalandı. MAHZEN-2 operasyonunda ise Çirkinler suç örgütü üyesi 47 kişi gözaltına alındı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ankara’da düzenlenen Mahzen-1 Operasyonu’nda ‘Pekmez Kardeşler’ organize suç örgütünün çökertildiğini, elebaşları ile beraber 26 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, Ankara’da faaliyet yürüten ‘Pekmez Kardeşler’ organize suç örgütüne yönelik Mahzen-1 operasyonu düzenlendiğini belirtti. Buna göre; İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu, organize suç örgütü çökertilirken, elebaşları ile beraber 26 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucu, 18 ruhsatsız tabanca, 13 pompalı tüfek, çok miktarda uyuşturucu madde, çok sayıda fişek ve çelik yeleğe el konuldu. Suç işlemek amacıyla örgüt kurarak uyuşturucu ve silah ticareti yapan organize suç örgüt üyeleri hakkında, kasten yaralama, silahla tehdit, uyuşturucu ve uyarıcı madde imal ve ticareti, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma, tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması ve 6136 sayılı ‘Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun’a muhalefet suçlarından adli işlem başlatıldı.

Cinayet, uyuşturucu, tehdit…

İstanbul Merkezli iki ilde ise ‘Çirkinler’ suç örgütüne yapılan operasyonda 47 şüpheli yakalandı.

Ali Yerlikaya paylaşımında, “İstanbul merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “MAHZEN-2” operasyonlarında Elebaşılığını Zuhat Altunç’un (yurtdışı firar) yaptığı “Çirkinler” organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar sonucu organize suç örgütü üyesi 47 şüpheli yakalandı” dedi.

Bakan Yerlikaya “Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Asayiş Şube Müdürlüklerince yürütülen çalışmalar sonucu organize suç örgütü üyesi şüphelilerin: İstanbul’da 3 ayrı cinayet olayını gerçekleştirdikleri, Silahlı tehdit, silahla yaralama eylemlerini gerçekleştirdikleri, Arnavutköy’de uzun namlulu silahlarla saldırı eylemini gerçekleştirdikleri, Uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları, Çok sayıda ruhsatsız silah yakalattıkları ve İş insanlarını yağma maksatlı kaçırarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçlarını işledikleri tespit edildi.

Operasyonlar sonucu: 13 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet otomatik tabanca, 7 adet çelik yelek, Çok miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda fişek ve şarjöre el konuldu. Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Sistematik operasyonlar sürüyor: Göçmen kaçakçıları ve torbacılar yakalandı, suç örgütlerine darbeSistematik operasyonlar sürüyor: Göçmen kaçakçıları ve torbacılar yakalandı, suç örgütlerine darbe

‘Çirkinler’ Ece Ronay’ın eski eşinin işyerini kurşunlamış

İstanbul’da 3 farklı cinayete karışıp iş insanı Y.D.’yi de polis kıyafeti girerek kaçıran ‘Çirkinler’ şebekesine yönelik yapılan operasyona dair yeni detaylar ortaya çıktı. Şüphelilerin sosyal medya fenomeni Ece Ronay’ın eski eşi Mehmet Bilir’e ait işyerini kurşunlayan kişiler olduğu öğrenildi.

‘Çirkinler’ olarak bilinen suç örgütünün en önemli gelir kaynağının uyuşturucu ticareti olduğu öğrenildi. Şebeke üyelerinin daha önce anlaşmazlık yaşadıkları Rüstem Topçi’yi 20 Şubat 2023’te, Şakir Zana ile Abdulmelik Ateş’i ise 7 Ağustos 2023’te öldürdükleri ortaya çıktı. Yine şebeke üyesi şüphelilerin polis kılığına girerek iş insanı Y.D.’yi gözaltına alma bahanesiyle kaçırdıkları bilgisine ulaşıldı.

Önceki cinayetlerle de bağlantılı oldukları belirlenen şüphelilerin geçtiğimiz aylarda sosyal medya fenomeni Ece Ronay’ın eski eşi Mehmet Bilir’e ait işyerini de kurşunlayan kişiler olduğunu belirledi.

Fenomen Ece Ronay eski eşinin mekanını kurşunlatmaktan gözaltındaFenomen Ece Ronay eski eşinin mekanını kurşunlatmaktan gözaltında

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.