PKK’dan aldığı talimatla orman yangını çıkarmıştı: Bu kez kaldığı koğuşu ateşe verdi

Adana'da PKK'dan aldığı talimat doğrultusunda kasten orman yangını çıkaran ve iki kez ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırılan A.İ.E.K, bu sefer koğuşun yastık ve battaniyesini ateşe verdi.

Gündem 15 Haziran 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

A.İ.E.K., 24, 29, 30 Eylül ile 3, 4 Ekim 2021 tarihlerinde Adana’nın Çukurova ilçesinde art arda çıkan orman yangınları üzerine yakalandı. Polisler zanlıyı bulduğunda üzerinde benzin ve kibrit vardı.

Cep telefonunda PKK bağlantılarına dair deliller bulunan A.İ.E.K., 7 Ekim 2021’de tutuklandı.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede A.İ.E.K.’nin yakalandığı sırada cep telefonunda kırsaldaki örgüt elemanlarıyla bağlantı kurmak için Irak’ın kuzeyinde kullanılan ‘Korek’ telefon hattının bulunduğu, Irak’tan Türkiye’ye giriş yaptıktan bir gün sonra PKK’dan aldığı talimat sonucu yangını kasten çıkardığı, eylemlerinin karşılığında örgütten para aldığı yer aldı.

Mahkeme 16 Eylül 2022’de A.İ.E.K.’yi ‘devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak’ ve ‘terör örgütü faaliyeti çerçevesinde kasten orman yakma’ suçlarından iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve 100 bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, sanığa verilen mahkumiyet hükmünü onayarak kesinleştirdi.

Bugünse A.İ.E.K. hakkında yeni bir iddianame hazırlandı.

Bu kez cezaevindeki battaniye ve yastığı ateşe veren A.İ.E.K., ‘kamu malına zarar verme’ suçundan bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası istemiyle gelecek günlerde yargılanacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.