Polis kumanyasına tepki yağdı, Vali Gül’den açıklama geldi: Görseldeki gibidir

Şampiyonlar Ligi finali için görev yapan polislere neredeyse içinde hiçbir şey olmayan kumanya verildiği iddia edildi, fotoğrafı da paylaşıldı. Paylaşım çok tepki çekince Vali Gül’den açıklama geldi. Kumanyanın fotoğrafını paylaşan Gül, “Kumanyalarımız görseldeki gibidir” dedi.

Gündem 13 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Twitter’da “Polis mevzuat” adlı bir hesap, Şampiyonlar Ligi final maçı için yapılan etkinliklerde sabah 08.00’den itibaren görev yapan polislere içinde çok az miktarda kaşar olan bir kumanya verildiğini yazdı ve sandviçin fotoğrafını paylaştı. Paylaşıma, “Polise verilen değer! Şampiyonlar ligi finali etkinliklerinde sabah 8’den görev alan emniyet personeline verilen kumanya yazık. Millet eğlenirken onlar için görev alan emniyet personeline verilen değer. Yazık çok yazık. Görev saati 08:00-23:00 iki sandviç kraker meyve suyu vs.” notu düşüldü.

Paylaşımın sosyal medyada yayılıp, tepki çekmesi üzerine İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter’da paylaşılan ve polislere dağıtıldığı iddia edilen kumanyayla ilgili açıklama yaptı. Gül, görüntülerin doğru olmadığını savundu, dağıtılan kumanyayı paylaştı.

Vali Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “10 Haziran 2023 tarihinde ilimizde gerçekleştirilen UEFA Şampiyonlar Ligi final maçında görevli personellerimizin kumanyaları ile ilgili bazı sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüler gerçeği yansıtmamaktadır” dedi.

Gül, kumanyada yer alan yiyeceklerin yer aldığı iki fotoğrafı da paylaşımına ekleyerek, “İki öğün halinde dağıtımı yapılan kumanyalarımız görseldeki gibidir” ifadesini kullandı.

Bazı Twitter kullanıcıları paylaşımın altına yaptıkları yorumlarla Vali Gül’e destek verirken bazı kullanıcılar da kumanyayı yetersiz buldu.

Erdoğan'dan bir tartışılacak açıklama daha: Almanya'da halk yiyecek bulamıyorErdoğan’dan bir tartışılacak açıklama daha: Almanya’da halk yiyecek bulamıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.