Polis merkezine saldırdığı silah tutukluk yapmıştı: ‘Şehit olmaya gitmiştim’

Polis merkezine pompalı tüfekle saldırı girişiminde bulunan Ramazan Dursun "Sadece bana vuran bekçileri korkutmak amacıyla bu işi yaptım. Anneme 'Şehit olmaya gidiyorum' dedim" dedi.

Gündem 12 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Adana’nın Yüreğir ilçesindeki Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği bahçesine 23 Şubat’ta gece saatlerinde otopark kapısından giren Ramazan Dursun önce havaya ateş etmek istemiş, sonra da tüfeğini müşteki polis memurları H.G. ve A.B,’ye yöneltmişti. Silahın tutukluk yaptığını gören polisler Ramazan Dursun’u kovalayıp omzundan vurarak yakalamış, sanığın evindeki aramada da “hakkında toplatma kararı bulunan” kitaplar ele geçirilmişti. Dursun’un Adana’da DEAŞ adına faaliyet gösteren bir derginin temsilciliğiyle ilgili soruşturmada tutuklanan Y.T.’yi saldırı tarihinde ve öncesinde cezaevinde ziyarete gittiği tespit edilmişti. Dursun’un Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği’ne saldırı girişiminden bir gün önce de haklarında ‘DEAŞ üyeliği’nden adli işlem yapılan Ö.T., E.T., R.Y. ve M.C. ile görüştüğü belirlenmişti.
Hastanedeki tedavisinin ardından tutuklanan Ramazan Dursun hakkında Adana 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak’, ‘Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme’ suçlarından dava açıldı. Dursun hakkında ağırlaştırılmış müebbet ve 26 yıldan 40 yıla kadar hapis cezası istendi. Sanık Dursun iddianamede yer alan ifadesinde “Köprübaşı Polis Merkezi Amirliği’ne silahlı saldırı yapmayı planladım. İzlemiş olduğum video ve sohbetlerin etkisinde kalarak bu eylemi yaptım” dedi.

‘Örgüt bağlantım yok’

Sanık Dursun’un yargılanmasına başlandı. Duruşmaya avukatı ile katılan Ramazan Dursun polis merkezine tüfekle saldırıyı bekçileri korkutmak amacıyla yaptığını söyledi. Dursun şöyle dedi:
“Mahallede gezerken bekçiler durdurup kimlik sordu. Kimliğimin üstümde olmadığını söyledim. ‘Nasıl kimliksiz gezersin’ diyerek tepki gösterdiler. Kimlik yüzünden tartışma yaşanırken bekçiler bana vurdu. Bu çok zoruma gitti. Sinirlenip gittim, hurdacıdan bir tüfek aldım. İçine fişek yerleştirdim. Evden çıkarken de anneme ‘Şehit olmaya gidiyorum’ dedim. Kafam iyiydi. Amacım polis merkezi önünde tüfekle ateş ederek bekçileri korkutmaktı. Tüfekle önce havaya ateş etmek istedim, silah tutukluk yaptı. Sonra polisler beni kovalayıp yaraladı. Benim herhangi bir örgütle bağım yok. Sadece bana vuran bekçileri korkutmak amacıyla bu işi yaptım.”
Mahkeme heyeti sanık Dursun’un tutukluluğunun devamına karar verip eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

İETT şoförüne kurşun yağdıran saldırgan: SarhoştumİETT şoförüne kurşun yağdıran saldırgan: Sarhoştum

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.