Polis sahte, taksi korsan: Buyurun dolandırıcılık hikayesine

İstanbul’da film gibi bir olay yaşandı. Korsan taksi çağıran iki kişi kendilerine polis süsü verip “aracını bağlarız” diyerek korkuttukları sürücünün 14 bin lirasını çaldı. Korsan taksicinin şikayetiyle sahte polisler yakalandı.

Gündem 26 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Yakalanan dolandırıcılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Film gibi olay geçen hafta salı günü saat 21.00 sıralarında Kağıthane Çağlayan’da meydana geldi. Akşam saatlerinde iki kişi uygulama üzerinden korsan taksi çağırdı. Gelen araca bindiler, sürücü Cengiz Y.’ye polis rozeti ile sahte polis kimliği gösterdiler. Yaptığı işin yasal olmadığını, işlem yapılırsa aracının bağlanacağını ve çok ceza alacağını söyleyerek sürücüden para istediler.

Bunun üzerine sürücü Cengiz Y. de onlara dört bin lira nakit verdi, banka hesabına da 10 bin lira gönderdi. Bu ikisi araca işlem yapmayacaklarını söyleyerek Çağlayan Polis Merkezi Amirliği önünde indi. Ardından da yaya olarak yürüyüp kayboldular. Yaşananlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Bu da ‘Faturayla Dolandırıcılık Merkezi’Bu da ‘Faturayla Dolandırıcılık Merkezi’

Polislerin kendisinden rüşvet aldığını düşünen sürücü Cengiz Y. iki gün sonra görev yaptıklarını söyledikleri karakola giderek şikayette bulundu. Harekete geçen Çağlayan Polis Merkezi Amirliğine bağlı Suç Araştırma Büro polisleri kamera görüntülerini ve şüphelilerin banka hesabını incelemeye aldı. Sahte polislerin 38 yaşındaki Oğuz K. ve 42 yaşındaki Volkan K. olduğu tespit edildi. Yerleri de tespit edilen iki kişi yakalandı.

Emniyete götürülenlerin Oğuz K.‘nın çeşitli suçlardan 10, Volkan K.’nın ise iki kaydının olduğu ortaya çıktı. İfadeleri alınarak adliyeye sevk edilen iki kişi mahkemece “polis süsü vererek nitelikli dolandırıcılık” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Yatırım danışmanlığı' vaadiyle milyonlarca liralık dolandırıcılık: 26 tutuklama‘Yatırım danışmanlığı’ vaadiyle milyonlarca liralık dolandırıcılık: 26 tutuklama

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.