Tüfeğini almış kente geliyor, kadın ‘ölmek istemiyorum’ diye canlı yayında feryat ediyordu; kimse durdurmadı

Boşanma aşamasındaki eşi Okan Paşalı'nın şiddet ve tehdidinden kaçan Ahsen, Bartın'a gitti ama orada da kurtulamadı. Okan Paşalı peşinden gidip onu bacağından vurdu. Tüfekle vurulmazdan sadece beş saat önce genç kadın video çekip yardım istemişti.

Gündem 28 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Okan Paşalı (kelepçeli), Ahsen Nur Paşalı (kutuda).

Ankara’da yaşayan Ahsen Nur Paşalı yedi yıldır Okan Paşalı’yla evliydi. Çiftin iki de çocuğu vardı ve bu evlilik 30 yaşındaki Okan Paşalı’nın eşine şiddet uygulaması nedeniyle bitti. Ahsen boşanma davası açtı, Amasra’daki ablasının yanına taşındı. Çünkü Okan Paşalı onu tehdit ediyordu, hatta gözaltına da alınmış ama adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Dün Ahsen saat 13.00 sıralarında çektiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Çünkü boşanma aşamasındaki eşinin yapabileceklerinden endişeliydi, tehdit edildiğini anlatıyordu:

“Eşim bana sürekli tehdit mesajları atıyor. Beni öldüreceğini söylüyor, hatta benim ölümümüm kurtuluş olacağını o yüzden kolumdan bacağımdan birini alacağını söylüyor. Ben haberlere konu olan kadın cinayetlerinden biri olmak istemiyorum. Ben ölmek istemiyorum, benim 2 tane çocuğum var. Benim çocuklarım babalarının bana şiddet uyguladığına canlı canlı şahitler, asla çocuklarım eve dönmek istemiyorlar. Ben kendi ailemin yanına dönmek istiyorum ama dönemiyorum.”

Ahsen yardım çığlığını duyurmaya çalışırken Okan Paşalı onun Bartın’da olduğunu çoktan öğrenmişti. Ankara’dan bir arkadaşını alarak otomobille Ahsen’i bulmak için Amasra’ya doğru yola çıktı, bulması da uzun sürmedi. 27 yaşındaki kadın yolda yürürken Okan hiç düşünmeden, Ankara’dan bu yana yanında olan pompalı tüfekle ateş açtı. Genç kadın bacaklarından yaralandı, Okan Paşalı ve arkadaşı kaçtı.

Haber verilmesiyle olay yerine gelen sağlık ekipleri kadına ilk müdahaleyi yapıp hastaneye kaldırdı. Saldırıyı sıyrıklarla atlatan kadın taburcu oldu ama bu sırada polisler Okan Paşalı’nın peşindeydi ve Kastamonu’nun Cide ilçesine gittiğini tespit ettiler.

Cide girişinde önlem alan polis ekipleri aracı durdurmaya çalıştı. Ancak yoluna devam eden Okan Paşalı ters şeride girerek polis otosuyla çarpıştı. Kazanın ardından Okan Paşalı ve yanındaki kişi hafif yaralı olarak gözaltına alındı. Polis otosunda yaralanan bir bekçi de sağlık ekipleri Cide Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Konya'da kadın cinayeti: Öldürdüğü eşinin cesediyle karakola gidip teslim olduKonya’da kadın cinayeti: Öldürdüğü eşinin cesediyle karakola gidip teslim oldu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.