Prof. Berzeg’den hala haber yok: ‘Kötü bir rüya’

Prof. Dr. Korhan Berzeg, 17 Haziran'da Balıkesir'deki evinden çıktıktan sonra bir daha dönmedi. Eşi Angela Berzeg yaşananları 'kötü bir rüya' diyerek anlatıyor.

Gündem 7 Temmuz 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Ekonomi profesörü Korhan Berzeg, 17 Haziran’da köpeğiyle birlikte Balıkesir’in Gönen ilçesinde bağlı Armutlu Mahallesi’ndeki evinden ayrılarak yürüyüşe çıktı. Bu sırada 52 yıllık eşi Angela Berzeg, kahvaltı hazırlıyordu ancak kahvaltıya beklemesine rağmen Prof. Dr. Berzeg eve dönmedi. Endişelenen kadın eşini aradı bulamadı ve jandarmaya durumu bildirdi.

Prof. Dr. Berzeg, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) bir dönem Dünya Bankası’nda çalışıp emekli olduktan sonra Türkiye’ye dönmüş ve ailesiyle birlikte yaz tatili yapıyordu. 83 yaşındaki profesörün neden kaybolduğu henüz bilinmezken arama çalışmaları da 19. günü geride bıraktı. Eşi Angela Berzeg ise Büyükada’daki evlerine döndü ve aramaları buradan takip ediyor. Bölgedeki arama çalışmalarına ise AFAD, AKUT ekipleriyle Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı komando timleri devam ediyor. Onlarla birlikte Bursa İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri, Gönen Doğal Afetler Arama Kurtarma Derneği (GÖNDAK), ekiplerinin yanı sıra dağ, mağara, kanyon gibi ulaşılması zor bölgelerde profesyonel arama yapan SAR Arama Kurtarma ve Acil Yardım Derneği ile Ankara’dan gelen Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı’na (JÖAK) bağlı ekipler de çalışmalara destek veriyor. Bu sırada havadan İHA ve ısıya duyarlı termal kameralı dronlar, karadan da 1 iz takip köpeği ve 1 kadavra arama köpeği çalışmalara katılıyor ancak halen profesörden bir iz yok.

Angela Berzeg ise yaşadıklarını Hürriyet’ten Fatma Aksu’ya anlattı ve yaşadıklarını ‘kötü bir rüya’ olarak tanımladı: “Her tarafı sıkı taradıkları için, polis, kaçırılmış olabileceğini, belki İstanbul’a, belki daha uzak bir yere götürülmüş olabileceğini düşünüyor. Ama neden, niçin, hiç kimsenin bir fikri yok” dedi.

Korhan Hoca’nın 35 yıllık komşusu: Daha önce de kaybolmuştuKorhan Hoca’nın 35 yıllık komşusu: Daha önce de kaybolmuştu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.