Ramazan Hoca’nın katili: Onu başkasıyla karıştırdım

Ramazan Hoca olarak bilinen Ramazan Pişkin’i çay ocağında öldüren Erkan B'nin ifadesi ortaya çıktı. Katil Erkan B., "Ramazan Pişkin'i tanımıyorum. Ben kendisini Afgan uyruklu Saboor Muradı adlı kişi zannettim" dedi.

Gündem 3 Şubat 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Erkan B. (solda) Ramazan Pişkin (sağda)

Sosyal medyada “Diyarbakırlı Ramazan hoca” olarak tanınan Ramazan Pişkin İstanbul’da bıçaklanarak öldürüldü. Pişkin’in cenazesi Adli Tıp’taki işlemlerin ardından memleketi Diyarbakır’da toprağa verildi. Dini konularda yayınladığı videolarla pek çok kesimin sempatisini kazanırken çok sayıda çevreden de tehditler alıyordu. Hatta bu tepkiler nedeniyle bir süre akıl hastanesinde de yatırılmıştı. Diyarbakırlı Ramazan Hoca diye bilinen Ramazan Pişkin İstanbul Fatih’te işlettiği çay ocağında bıçaklanarak öldürüldü.

'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' öldürüldü‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ öldürüldü

Ramazan Hoca olarak da bilinen Ramazan Pişkin’in katili Erkan B. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan Erkan B.’nin savcılıkta verdiği ifade de ortaya çıktı. Babasının dükkanında çalışarak geçimini sağladığını belirten şüpheli, “Ramazan Pişkin’i tanımıyorum. Ben kendisini Afgan uyruklu Saboor Muradı adlı kişi zannettim. Saboor isimli kişi ile babamın yanında çalıştığı için tanıştım. Kendisi beni evine davet ederdi. Sigara içtiğimi bildiği için bana uyuşturucu hap ve Afgan macunu olarak bilinen maddelerden veriyorlardı. Ben kendimi kaybediyordum. Bu kişiler tarafından 2017-2021 tarihleri arasında cinsel istismara da uğradım. Bu istismara ilişkin herhangi bir şikayetim bulunmamaktadır. Sadece aileme anlattım” dedi.

Erkan B., “Olay tarihinde de Ramazan Pişkin’in Saboor Muradı olduğunu bilerek yaralamak amacıyla gittim. Ben gittiğimde kendisine önce taş attım. Taş isabet etmeyince kendisi taşı alarak bana karşılık verdi. Ben de olayın heyecanıyla üzerimdeki bıçağı çıkararak karın bölgesine 2-3 defa sapladım. Daha sonrasına bağrışma seslerini duyunca olay yerinden kaçarak uzaklaştım” dedi.

Herhangi bir dini, grup ve cemaatle bağlantısının olmadığını ileri süren Erkan B., “Ramazan Pişkin’i Saboor Muradı olarak gördüğüm için saldırdım. Ramazan Pişkin’i olaydan önce ilk kez 2021 yılında sosyal medyada gördüm. Daha sonra iki ay kadar önce de babamın dükkânına 5 dakika mesafede bulunan ‘Çaycı Ramazan Hoca’ isimli iş yerinde gördüm. Kendisinin Saboor Muradı olduğunu anladım. Saboor sürekli rüyama giriyordu. Suçta kullandığım bıçağı Eminönü’nden aldım. Öldürmek kastım yoktur. Yaralamak amacıyla gitmiştim. Olay nedeniyle pişmanım” diyerek ifadesini sonlandırdı.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarılan katil zanlısı ‘Kasten öldürme’ suçundan tutuklandı.

'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' tarikatlarla ilgili sözleri yüzünden tehdit edildiğini anlatmış‘Diyarbakırlı Ramazan Hoca’ tarikatlarla ilgili sözleri yüzünden tehdit edildiğini anlatmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.