Rusya’daki terör saldırısının ardından sekiz ilde IŞİD operasyonu: 40 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sekiz ilde IŞİD'e düzenlenen 'Bozdoğan-16' operasyonlarında 40 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Türkiye'de son 10 ayda 692 IŞİD'ci tutuklanı cezaevine gönderilmiş.

Gündem 24 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, İzmir ve Konya’da IŞİD’e eş zamanlı ‘Bozdoğan-16’ operasyonları düzenlendiğini belirtti. Yerlikaya operasyonlarda 40 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

Göreve başladığı günden bu yana IŞİD’e düzenlenen operasyonların bilgilerini paylaşan Yerlikaya “1 Haziran 2023-23 Mart 2024 tarihleri arasında DEAŞ terör örgütüne yönelik toplam 1316 operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 2 bin 733 şüpheli yakalandı. Bunlardan 692’si tutuklandı, 529’u hakkında adli kontrol kararı verildi. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki teröristlerin hiçbirine göz açtırmayacağız. Tek bir hedefimiz var; o da son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sizlerin duası ve desteği ile durmadan, duraksamadan mücadele etmek” dedi.

Rusya’daki konser saldırısı: 133 kişi öldü

Rusya’da başkent Moskova’da Cuma akşamı (22 Mart 2024) bir konser salonuna düzenlenen saldırıda en az 133 kişinin ölümünün ardından ülkede yas tutuluyor.

Bayraklar yarıya indirilirken etkinlikler iptal edildi ve televizyon kanalları yayın programlarını değiştirdi.

IŞİD Moskova saldırısını örgütün Telegram kanalı üzerinden üstlendi. Örgütün daha önce ilgisinin olmadığı saldırıları da üstlendiği biliniyor fakat ABD, ellerindeki bilgilerin saldırının IŞİD tarafından düzenlendiğini gösterdiğini açıkladı.

Bu Rusya’da son 20 yılın en çok ölümlü terör saldırısı oldu.

Moskova katliamı ve soru işaretleri: IŞİD-H neden Rusya'yı hedef aldı?Moskova katliamı ve soru işaretleri: IŞİD-H neden Rusya’yı hedef aldı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.