Sağlık çalışanına saldırıda ‘yasak aşk’ iddiası

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde sağlık çalışanı Mustafa Yıldız bıçaklı saldırıya uğradı. Yıldız'ı bıçaklayan Ömer Fıstıkçı'nın "Karışmayın namus meselesi" diye bağırdığı anlar kameralara yansıdı.

Gündem 8 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde görevli sağlık personeli Mustafa Yıldız, Ömer Fıstıkçı adlı bir kişinin hastanede bıçaklı saldırısına uğradı.

https://twitter.com/mehmetyetim63/status/1699699792253767806?s=20

Karnından ve kafasından bıçak darbesi alan Yıldız, aynı hastanede ameliyata alındı. Yıldız’ın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi.

Sosyal medyada saldırının bir hasta yakını tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

10Haber’in ulaştığı Gaziantep Tabip Odası Başkanı Mehmet Yılmaz, saldırgan Ömer Fıstıkçı’nın sağlık çalışanı Mustafa Yıldız ile arasında aile içi bir husumet olduğunu söyledi.

Saldırganın ifadesi ortaya çıktı

Gözaltında olan saldırganın polise verdiği ifadede, eşinin aynı hastanede sekreter olarak görev yaptığı ve Mustafa Yıldız ile yasak ilişki yaşadığını öğrenmesi üzerine telefonunda ses kayıtları bulunca Yıldız’ı uyardığı ancak ilişkinin devam etmesi üzerine hastaneye giderek bıçakladığını itiraf ettiği öğrenildi.

2022’de 422 yaralı, 2 ölü

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası’nın (Sağlık- Sen), 2022 Sağlıkta Şiddet Raporu’na göre, 2022 yılında sağlık çalışanlarına yönelik 249 şiddet olayı gerçekleştirildi. 494 saldırganın gerçekleştirdiği olaylarda 422 sağlık çalışanı şiddete maruz kaldı. 2 sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

Sağlık çalışanlarına şiddet bitmiyor: 'Serumu geç çıkarma' dayağıSağlık çalışanlarına şiddet bitmiyor: ‘Serumu geç çıkarma’ dayağı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.