Ameliyat yapan sahte doktorumuz da oldu!

İstanbul'da bir doktorun bilgilerini çalan D.N. isimli kişinin bir özel hastanede ameliyat yaptığı ortaya çıktı. 2 kişinin şikayeti sonrası soruşturma başlatılan olayda 2 şüpheli tutuklandı.

Gündem 2 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Türkiye, geçmişte doktor kılığına girip türlü çeşitli yollarla hava atanlar, devlet hastanesine kendini doktor gibi yutturanlar görmüştü ama ilk kez ameliyat da yapan sahte doktorumuz oldu.

İstanbul Sultangazi’deki özel bir hastanede çalışan sahte doktor D.N.’nin yanındaki M.K. ve K.İ. ile birlikte mesai saatleri dışında ameliyat yaptığı ortaya çıktı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü olayın 7 Temmuz’da tespit edildiğini belirtti ve kaçak ameliyatların öğrenilmesi üzerine çalışma başlattıklarını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre; 2 kişi D.N. isimli kişiye ameliyat olduktan sonra şikayetçi olmuştu ve D.N. de soruşturma kapsamında 30 Ağustos’ta yakalandı. Onunla birlikte ameliyatlara giren M.K. ile K.İ. de dün yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheliler emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi ve M.K. ve D.N. ‘Özel belgede sahtecilik’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken K.İ. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayrıca D.N.’nin ameliyatı yaparken doktor D.G.’nin bilgilerini kullandığı da belirtildi.

Çocuk 'evlendirilmesi' davasında doktor yurt dışına gittiÇocuk ‘evlendirilmesi’ davasında doktor yurt dışına gitti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.