Sahte içki davasında 6 kez müebbet talebi

Bursa'da 14 kişi hastanelik eden ve bunların 6'sının da öldüğü sahte içki davasında her bir sanık için ayrı olmak üzere toplam 6 kez ömür boyu müebbet hapis cezası istendi. Kendisi de zehirlenen tek tutuklu sanık Kamil Cihat İşcen, suçlamaları reddetti.

Gündem 16 Eylül 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Bursa’da geçen yıl sahte içkiden zehirlenen 14 kişi hastaneye kaldırılmış bunlardan altısı yaşamını yitirmişti. Olaya ilişkin başlatılan soruşturmada metil alkolü Oktay Yüce’nin İzmir’den Bursa’ya gönderdiği ve sahte içkileri de Raif Aytaç Uzcan’ın sattığı belirlenmişti. Sattığı içkiyi kendi de içen Raif Aytaç Uzcan hastaneden taburcu olduktan sonra, ölenlerden Fuat işcen’in abisi Kamil Cihat İşcen ve Oktay Yüce ile birlikte tutuklanmıştı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 6 aylık soruşturma sonunda, tutuklu 3 sanık hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan, her bir sanık için ayrı olmak üzere, ölen her bir kişi için 6’şar kez ömür boyu hapis cezası istemiyle 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Yargılama sürerken tutuklu sanıklardan Oktay Yüce ile Raif Aytaç Uzcan tahliye edilmişti.

Biri tutuklu üç sanığın yargılanmasına devam edildi. Tutuklu sanık Kamil Cihat İşcen ile tarafların avukatları ile ölenlerin yakınlarının hazır bulunduğu duruşmada tanık olarak dinlenen İbrahim Ç., “Ben, Kamil Cihat İşcen’i ölüm olaylarının yaşandığı gün ormana giderken gördüm. Elinde, içinde yaptığı sahte içkilerle dolu olan pet şişeler vardı. Bunları satacaktı. Bana, ‘Bunları sevdiklerime vereceğim’ dedi. Şu an sevdikleri öldü” diye konuştu.

Davanın tek tutuklu sanığı Kamil Cihat İşcen ise kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Sahte içki kullandığı için gözlerinin yüzde 60’ının görmediğini söyleyen İşcen, “Hakim bey, ben, sahte içki yapıp satmadım. Ama içtim. Bunu kabul ediyorum. Ayrıca mağdurum. Çünkü, sahte içkiden dolayı gözlerim yüzde 60 oranında görmüyor. Tahliyemi istiyorum. Buradan açıkça söylüyorum. Satmadım. Ticaretini yaptığımı ispat etsinler hakkımda istenilen tüm cezaya şimdiden razıyım” dedi.

Kamil Cihat İşcen’in tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.