Şanlıurfa’da 15 haneli köyün bir aydır elektriği ve suyu yok

CHP’li Mahmut Tanal, Şanlıurfa’nın bir mezrasında 1 aydır elektrik ve su olmadan yaşayan köylüleri gündeme getirdi. 10Haber'e konuşan köy sakinleri, mağduriyetin, hatların özel mülkten geçmesi nedeniyle yaşandığını belirtirken sıcak dolayısıyla çocukların vücudunda yaraların çıktığını söyledi. 

Gündem 12 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Şanlıurfa’nın Harran ilçesinin Doğu Konacık mezrasında bir aydır elektriksiz ve susuz yaşayan köylülerin durumunu gündeme getiren Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, yetkililere sorunun bir an önce çözülmesi çağrısı yaptı.

Şanlıurfa, Harran Doğu Konacık Mezrası’nda yaşayan vatandaşların durumdan şikayetçi olduğunu aktaran Tanal, bir aydır elektriksiz ve susuzuz bölge halkının, her yere belediye, kaymakamlık ve valiliğe şikayette bulunduğunu ama hiçbir yetkilinin sorunu çözmediğini belirtti.

10Haber’in ulaştığı Doğu Konacık sakinlerinden iki çocuk babası Sadık Duya yaşadıkları mağduriyeti ‘perişanlık’ olarak tarif ediyor. Duş almak için suyu bir kilometre uzaktaki tankerden çektiklerini belirten Duya, “Sıcaktan dolayı çocukların vücutlarında yaralar çıkıyor. Benim çocuğumun daha 40’ı çıkmadı. Eziyet yapıyorlar” dedi.

Depremde telefon ve internet neden çalışmadı? Şirketlere göre sorun baz istasyonlarının yıkılması değil elektrik kesintisiydiDepremde telefon ve internet neden çalışmadı? Şirketlere göre sorun baz istasyonlarının yıkılması değil elektrik kesintisiydi

Doğu Konacık’ta 15 hane olduğunu söyleyen Duya, 50-60 yetişkinin gün içinde telefonlarını araçlarda ya da taşınabilir şarj aletlerinde şarj ettiğini aktarırken “Elektrik şirketi hattı şahıs arazisinden geçirmiş. O şahıs hattın oradan geçmesini istemediği için kabloları kesmiş. Şimdi bu mağduriyeti yaşıyoruz” diye konuştu.

Bir aydır tüm yetkili mercilere başvuru yaptıklarını anlatan Duya, “Kimse gelmedi. Her seferinde telefonda ‘İlgileneceğiz’ diyorlar ama ilgilenmiyorlar. Perişan olduk” dedi.  

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.